BOŞ KOLTUK KALMADI

829

Ramazan Bayramını Kütahya’da geçirmek isteyen vatandaşlar tren ve otobüslerde boş koltuk arıyor. Firmalardan yapılan açıklamalar ise ek sefer yolu gözleyen özellikle üniversite öğrencisi Kütahyalılara umut vermiyor

2 Mayıs Pazartesi günü başlayacak Ramazan Bayramına günler kala otobüs ve tren biletleri şimdiden tükendi. Şehir dışında çalışıp bayramda Kütahya’ya ailelerini ziyaret etmeye gelecek Kütahyalılar ve özellikle şehir dışında üniversite okuyan öğrenciler, büyük bir mağduriyet yaşıyor.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’dan Kütahya’ya gelecek otobüs seferlerinde yaşanan yoğunluk sebebiyle boş koltuk bulmak neredeyse imkânsız.

YURT ODASINDA BAYRAM YAPACAKLAR

Ailelerinin özlemi ile bayramı öğrenci evlerinde ya da yurtlarda geçirmek istemeyen öğrenciler ve başka şehirlerde yaşayan Kütahyalılar şimdi kara kara ek sefer konmasını bekliyor.

Kütahyalılar Turizm’den yapılan açıklamada birçok büyük şehirden 3 ek otobüs yola çıkarma kararı aldıklarını ancak o otobüslerdeki biletlerin de hemen tükendiği belirtilirken başka ek sefer konamayacağı uyarısı yapıldı. Pamukkale Turizm’den yapılan açıklamada ise ek seferler kararlarının spontane alındığı ve bayram tatilinde yola düşeceklerin online uygulamalardan sürekli aratma yapması istendi.

EK SEFER İHTİMALİ BELİRSİZ

Otobüs yerine trenle memleketine gitmek isteyenler için de durum pek parlak değil. Kütahya’ya Ankara ve İstanbul’dan Eskişehir üzerinden gelen YHT’de boş koltuk yok. TCDD’den yapılan açıklamada ise Nisan ayının başında ek seferler düzenlendiği bayram için de ek sefer ya da ek vagon konma ihtimalinin belirsiz olduğu vurgulandı.

Vatandaşların boş koltuk hayali kurduğu otobüslerde bilet fiyatları da el yakıyor. İstanbul’dan Kütahya’ya bir otobüs bileti 200 TL’yi bulurken aynı güzergâhtaki tren bileti fiyatları 120 TL ‘den satılıyor

 ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *