BAYRAMIN ARDI SIRA

532

Zorunlu bir ayrılık sonrası ara verdiğim haftalık yazılarıma yeniden başlıyor olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyorum.

Bundan 89 gün önce yaşadığım ve aslında hayatı yeniden gözden geçirmeme de vesile olan hadise sonrası tedavi ve dinlenmenin ardından (kısmen devam ediyor) yeniden yazma ve siz değerli okurlarla beraber olma, hayatın içinde yaşananları paylaşmayı nasip eden Rabbime şükürler olsun.

Bu 3 aylık (1 gün eksiğiyle) süreçte yoğun sağlık hizmeti verme gayret ve temposu içerisinde sırayı bozmadan / ayrıcalık olmadan ilgilenen sağlık camiamızın her kademe ve birimine, her türlü iletişim ile geçmiş olsun ve şifa dileyen siyasetçilerimize, eski-yeni vekillerimize, üniversite, milli eğitim, diyanet, sanayi ve ticaret camiamıza, Gazete43 ve Yeni Kütahya ailesine ve değerli basın mensubu arkadaşlarıma, uzak-yakın bütün dostlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Her birinizden Allah razı olsun.

☆☆☆

Son iki yılın bayramları hep Koronavirüsün  gölgesinde geçti. İlk kez bu bayramda kişisel önlemler alarak maskesiz, aradaki mesafeyi de kısaltarak büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperek, sıkılmış yumrukları tokuşturmadan uzatılan elleri sıkarak bayramlaştık.

Teravihler, vakit ve bayram namazları sağlıklı günlerin habercisi niyetine saflar sıklaştırılarak eda edildi. Toplu bayramlaşmalar ve ziyaretler pandemi öncesinde ki haliyle yapıldı.

İnşaallah en kısa zamanda salgın illetinden kurtulur, daha güzel ve sağlıklı bayramlar/d/a kavuşur ve buluşuruz.

Özellikle çocuklarımıza, gençlerimize bayramları da fırsat bilerek ailenin, birlikte  olmanın ve beraber bayram yapmanın önemini yaşayarak göstermeli ve anlatmalıyız. Geleceğimizin garantisi olarak toplumun temelini oluşturan aile yapımızı her türlü fırtınaya karşıçok iyi korumak zorundayız.

☆☆☆

Yazımızı herkesin bildiği bir Nasreddin Hoca fıkrasıyla bitirelim.

Ramazanın sonlarına doğru namaz çıkışı cemaatten bazıları hocaya;

__” Hocam Ramazan bitti gidiyor.. Biz elimizden geldiğince hoş geçirmeye / geçinmeye çalıştık.                                   Acaba bizden memnun kalmış mıdır ?”

Nasreddin Hoca:

__” Kalmıştır elbette..  Memnun kalmasa her sene 10 gün önceden gelir mi hiç ?”

Cemaatten bir başkası:

___” Ama hocam, böyle bereket dolu bir ayın bitmesine biz çok üzülüyoruz ! “

Nasreddin Hoca:

___”  Bilmez miyim hiç ?                     Ramazan bitti diye 3 gün boyunca bayram yapıyorsunuz..”

Her gününüzün bayram tadında geçmesi dileğiyle..

Geçen Ramazan Bayramınız mübarek olsun.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *