KÜTAHYA’DA MAVİ KAPAK BIRAKMADILAR

585

Sıfır Katı Projesi ile 3 ay içerisinde 30 bin adet pil ve 40 bin adet mavi kapak toplayan Kütahya Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, mavi kapakları ise derneklere göndererek engelliler için tekerlekli sandalye almaya destek veriyor

Kütahya Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ‘Sıfır atık’ projesi ile çevre için adeta seferber oldu. Öğrenciler, sokak sokak, mahalle mahalle dolaşarak, 3 ay içerisinde 30 bin adet pil ve 40 bin adet mavi kapak topladı.

30 BİN MAVİ KAPAK TOPLANDI

Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Sefer Mumcu Kızılçım, “Projemize başladığımızda ben öğrencilerimize ‘Sıfır katı atık’ projesinin ne olduğunu anlattım ve bu projenin gerekliliği anlattım. Bazı ufak farkındalıklarla günlük hayatımızda neler yapabiliriz bu projeye nasıl destek olarak biliriz diyerek öğrencilerimize sorumluluk bilincini kazandırarak çevre sevgisi aşılamaktı. Daha sonra uygulama kısmında tüm okul öğrencilerimizin katılımını aldık ve 50 adet pil ve 30 bin adette mavi kapak topladık.” İfadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERLE SINIRLI KALMADI

Uygulamanın, sadece öğrenciler ile sınırlı kalmadığını belirten Sefer Mumcu Kızılçım, “Velilerimiz, öğretmenler arkadaşlarımız ve Kütahya esnafından çok güzel dönütler aldık. Biz pilleri toplamaya başladıktan sonra Kütahya Belediyesi’nin de projesi olduğunu duyduk ve pilleri oraya göndermeye başladık. Mavi kapakları ise derneklere göndererek engelliler için tekerlekli sandalye almaya destek veriyoruz” diye konuştu.

Okulun Erol Samar ve Gamze Nur Bodur isimli öğrencileri, 3 ay boyunca mahalle mahalle, sokak sokak dolaşarak pil ve mavi kapak topladıklarını dile getirdiler.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *