TARİHİ SOKAKTAKİ MAKET AT VE ÇİÇEKLERİ MAHVETTİLER: SÖZÜN BİTTİĞİ YER!

568

Germiyan Sokak’a nostaljik bir hava veren maket at ve sokağa renk katan çiçekler bazı vatandaşlar tarafından tahrip edildi. Esnafın sitemle paylaştığı fotoğraflara onlarca yorum yapan Kütahyalılar, tahribata sebep olanları medeniyete davet etti

Germiyan Sokağı’nda esnaflık yapan bir vatandaş Ramazan akşamları boyunca sokakta düzenlenen şenliklerin ardından sokakta bulunan ve şehri gezen turistlerin önünde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmediği maket at arabasının içler acıtan halini sosyal medya üzerinden paylaştı. Bazı vatandaşların sokakta dikilen çiçekleri de tahrip ettiği belirtildi.

‘DAHA ÖNCE DE PARÇALANMIŞTI’

Germiyan sokağında esnaflık yapan Tuncay Sakarlıoğlu, “Fotoğraflarını paylaştığım maket at arabası Ramazan şenlikleri esnasında bu hale getirildi, at daha öncede parçalanmıştı” dedi. Tuncay Sakarlıoğlu’nun yaptığı paylaşım onlarca yorum aldı. Yapılan güzellikleri korumak gerektiğini fikrinde birleşen vatandaşlar, medeniyet çağrısı yaptı.

Vatandaşlar,  alanda kamera kaydı varsa tahribatı gerçekleştirenlerin bulunması gerektiğini belirterek yapanların cezalandırılmasını istediler. Bir vatandaş ise 70’i bulan yaşına rağmen bu at arabası önünde fotoğraf çektirdiğini belirtti.

ÇİÇEKLER KÖKÜNDEN KOPARILDI

Güzelliklere düşman bazı vatandaşların tahribatından yalnızda maket at değil Kütahya Belediyesi tarafından sokağa dikilen çiçekler de nasibini aldı. Belediyenin sokağa diktiği çiçeklerin uyarılara rağmen kökünden koparıp götürüldüğü belirtildi.  Yorumlarda bir vatandaş çiçekleri kökünden koparan vatandaşı uyardığını ancak sert bir şekilde karşılık bulduğunu belirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *