AĞIR KOKULAR GELİYOR 

580

KANALIN KAPATILMAYAN KISMI KOKU YAYIYOR

Bekir Avlupınar Caddesi’ndeki kanalın kapatılmayan kısmından yükselen ağır koku vatandaşları rahatsız ediyor. Havaların ısınmasıyla kokunun daha da arttığını söyleyen vatandaşlar, yetkililerden çözüm bekliyor

Kanal Kütahya Projesi’nin ilk adımı Bekir Avlupınar Caddesi Yayalaştırma Projesi Kasım ayında hizmete açılmış Cadde’deki Kütahya’yı doğu batı istikametini ikiye bölen 18 km’lik DSİ sulama kanalının bir kısmı kapatılmıştı. Ancak peyzaj düzenlemeleri ile Kütahyalının kısa sürede severek sahiplendiği alanda kanalın kapatılmayan kısmından yükselen koku, son haftalarda katlanılmaz duruma geldi. Çevre sakinlerinin neden kaynaklandığını bilmediği koku, kanalın yakınındaki evlerde yaşayanları ve etraftaki esnafı rahatsız ediyor.

‘SİNEK SORUNU DA BAŞLADI’

21 haneli Furkan Apartmanı’nda ikamet eden Şevki Özaslan tüm apartman sakinleri olarak kokudan çok rahatsız olduklarını belirtti. Konuyu yetkililere de ilettiklerini belirten Özaslan, “Çözüm bulunursa çok iyi olacak çünkü bir de sinek sorunu başladı. Kokuyla birlikte özellikle apartmanımızın alt katlarında oturanlar sineklerden şikayetçi. Koku rüzgârla birlikte yayılıyor. İnsanlar da duyarsız hemen yan tarafında çöp konteynırı var kanala çöp atan da oluyor” dedi.

Yakın çevrede oturduğunu kokunun evine kadar gelmese de evine gidip gelirken kokudan çok mustarip olduklarını ifade eden Münevver Benliay, “Kanalı buraya kadar kapattılar çok da güzel oldu. Ama biraz daha ilerletilip kokunun kaynağı da kapatılmaz mıydı diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

‘BURNUMUZU TIKAYARAK GEÇİYORUZ’

Yayalaştırma projesinden çok memnun olduklarını belirten başka bir vatandaş ise “Çok güzel bir alan yapıldı. Çok hoşuma gidiyor, gelip vakit geçirmek ama hemen yan tarafından bu koku olduktan sonra kıymeti yok. Şehrin yöneticilerinin bildiği bir şey muhakkak vardır. Yoksa kanalın bir kısmı kapatılıp bir kısmı açık bırakılmazdı ama bu kokuya da bir çözüm bulunmalı. Havalar ısınmaya başlayınca daha artmaya başladı. İlerleyen zamanda daha da artabilir” dedi. ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *