19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında; SÖZ GENÇLERİN

519

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında sözü gençlere verdik. Sorunlarını ve isteklerini dile getiren gençler hayat pahalılığından şikâyet ederken, kendilerine imkân verilmesini ve yeni buluşlara ve çalışmalara imza atmak istediklerini belirttiler. Gençler ayrıca daha fazla yeşil alan ve sosyal imkanlar oluşturulması gerektiğini söylediler

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs’ı Türk gençlerine armağan etti. Bugün tüm yurtta kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle GAZETE KIRKÜÇ’te sözü gençlere verdi. Kütahya’da yaşayan gençler sorunlarını ve taleplerini anlatarak önemli mesajlar verdiler.

 ‘ÜLKEMDE ÜRETMEK İSTİYORUM’

Gerçekleştirmek istediği çok hayali olduğunu ifade eden Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Nisa İlgen, astım hastalarının kullandığı Türkiye’de üretilemeyen bir cihazı, ülkemizde geliştirmek istediğini belirtti. Seneye bu hedefle bir öğrenci topluluğu kurmayı istediğini dile getiren İlgen, “DPÜ’den destek almayı da çok isterim. Üniversitede olanaklarımız var laboratuvarlarımız yeterli teknik bir sorun yaşamayız” ifadelerini kullandı.  Çok tatlı bir şehir olarak bahsettiği Kütahya’da yaşamaktan memnun olduğunu dile getiren Nisa İlgen, “Ama otobüs ücreti pahalı. Gençlerin sorunu herkesin sorunu aslında: pahalılık. Bir gün para harcasak ikinci gün kara kara düşünüyoruz. Mühendis olup yurtdışına çıkma hayalim var ama keşke ülkemde kalsam. Ailem arkadaşlarım burada başka türlü olsa ben neden ülkemi bırakıp gitmek isteyeyim?” dedi.

‘UMUTLU BAKAMIYORUM’

En büyük sorunun hayat pahalılığı olduğunu ve bundan en çok öğrencilerin etkilendiğini dile getiren Melih Ateş, “Geleceğe umutlu bakamıyorum, bakamıyoruz. Bu yüzden sürekli bir kaygı içindeyim” dedi. Üniversitelerin istihdam sağlamayan bölümlerinin kapatılması gerektiğini ifade eden Ateş, gençlerin umuda ihtiyaç duyduğunu söyledi.

‘BELEDİYE ÖNÜ GİBİ YEŞİL ALANLAR OLMALI’

Kütahya’da çok fazla kafe olduğunu ancak insanın bir süre sonra kendini temiz havaya atmak istediğini belirten Özge Yücel ise, “Sadece belediye önünden ibaret olmasa keşke güzel, kolay ulaşılabilir, şehir içinde bir yeşil alan olsa. Çünkü öğrenciyiz, kafeler pahalı yeşil alanlarda ucuza vakit geçirebiliyoruz biz. Bu yeşil alanlar da işletilsin ama ucuz olsun çaya 10 TL vermeyelim” dedi.

GENÇLER İÇİN ÜCRETSİZ

AKTİVELER OLMALI

Kütahya’da her özel günün coşkuyla kutlanmasından duyduğu memnuniyeti belirten Hakime İşcan, Şehrin içinde gezilecek yerlerin sayısının artması gerektiğine değindi. Antalya’dan okumaya geldiği Kütahya’da birçok çok sevdiğini ifade eden Edanur Vural, şu ifadeleri kullandı. “İnsanlar çok cana yakın geldi. Ama aktiviteler artsa keşke kışın mesela hiçbir şey yapılmıyor. Kafelere oturuyoruz 10 – 15 TL vermeden kalkılmıyor malum. Bu yüzden özellikle kışın öğrenciler, gençler için ücretsiz aktivelere olsa keşke” dedi. Sanata merakı olduğunu belirten Vural, Kütahya’da daha çok oyun sahnelenmesi gerektiğini de ifade etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *