BAYRAM HAVASI ÜZGÜN BİTTİ

552

Belediye Kütahyaspor-Artvin Hopaspor maçında Dumlupınar stadı adeta bayram yerine dönerken binlerce taraftar maça akın etti. Belediye Kütahyaspor’un maç sonunda elenmesi moralleri bozarken, yaşanan olaylar üzdü

3. lig 1. Grupta ligi ikinci sırada bitiren Belediye Kütahyaspor, play-offta Artvin Hopaspor ile eşleşti. Yarı finalin ilk ayağında rakibine 2-1 mağlup olan Belediye Kütahayspor mutlak galibiyet için Dumlupınar stadına çıkarken, maç öncesi ve maç sırasında adeta bayram havası yaşandı. Davullar çalındı, şarkılar söylendi. Taraftarlar Belediye Kütahyaspor otobüsünü meşalelerle karşılayarak inanılmaz bir görüntü yaşattı. Maç sırasında tüm tribünlerin dolası ise Dumlupınar stadında bayram havası yaşattı.

ARADIĞIMIZ GOL GELMEDİ

Belediye Kütahyaspor’da tek eksik Bilal Şeflek olurken, sahaya ideal kadrosu ile çıktı. Maçın ilk dakikalarından itibaren baskılısını kuran ve rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Belediye Kütahyaspor rakip kaleye gitmekte ise zorlandı. Üst üste pozisyonlar bulan ancak rakip defansı geçemeyen Belediye Kütahyaspor soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti. Karşılaşmanın ikinci yarısında da baskılı ve üstün bir oyun ortaya koyan Belediye Kütahyaspor bir türlü aradığı gole kaydedemedi. Son ana kadar mücadele eden ve gol arayan Belediye Kütahyaspor istediğini alamayınca maç 0-0 sona erdi. Bu sonuçla Belediye Kütahyaspor yarı finalde elenmiş oldu.

MAÇ SONUNDA OLAYLAR ÇIKTI

Belediye Kütahyaspor karşılaşmasında maçın tamamlanması ile birlikte istenmeyen görüntüler yaşandı. Sporcular birbirine girerken polisin müdahalesi ise sert oldu. Özellikle Belediye Kütahyasporlu futbolcuların darp edilmesi ve polisin biber gazı sıkması büyük tepki aldı. Belediye Kütahyaspor kaptanlarından Veli Kızılkaya aldığı darbeler ve biber gazı nedeniyle hastanelik oldu. Ambulans hastaneye kaldırılan Velinin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Taraftarlar emniyet güçlerinin sert müdahalesine tepki gösterirken, kulüp yöneticileri deplasmanlarda hiçbir zaman polisin bu kadar sahaya müdahil olmadığını ancak Kütahya’da sürekli baskı altına tutulduklarını ve bu son durumun kabul edilemeyeceği ifade edildi. Kütahya Valisi Ali Çelik sahaya inerek olayları yatıştıran isim oldu. Maçta jandarma ve polis sayısının bu kadar çok olması ve yaptıkları müdahalelerde herkesi şaşırttı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *