‘BUGÜN TÜRKİYE’MİZİN DOĞUM GÜNÜDÜR’

626

Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 103.yıldönümünde açıklamada bulunan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “19 Mayıs dönüm noktasıdır. Meydan okumadır. Bugün Türkiye’mizin doğum günüdür” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş 19 Mayıs 2022’nin Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 103.yıldönümü olduğunu belirterek 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

‘19 MAYIS DÖNÜM NOKTASIDIR’

19 Mayıs’ın aklın, milliyetçi şuurun, milli direnişin sembolü, emperyalizme karşı direnişin kutlandığı, inancın, bağımsızlık mücadelesinin ve muhteşem bir milletin eseri olduğunu belirten Ahmet Erbaş, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla, sevinçle ve heyecanla karşılıyoruz. 19 Mayıs 1919 tarihi, bir bitiş değil bir başlangıçtı. Sömürgeci ülkelerden kurtuluşun, bağımsızlığın, onurlu bir mücadelenin başlangıcıdır.  Samsun’a çıkan cesur irade, kayıplarla sınanan, işgal ve esaretle tehdit edilen son yurdumuzun umutlarını yeşertmiş, talihini değiştirmiştir. 19 Mayıs vatanımızın kuruluşumuzun ilk basamaklarındandır.19 Mayıs; zalime, haine, alçağa, işbirlikçiye yıldırım gibi çarpan Türk’ün kudretli yürüyüşüdür.19 Mayıs dönüm noktasıdır. 19 Mayıs; milli dirilişin yürüyüşüdür Genç fikirlerle gelişmenin yolunun açılmasıdır. Meydan okumadır. Bugün Türkiye’mizin doğum günüdür” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Gençliğine olan inancını “Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletimin hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıkları, ahlâksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik görmemdir.” Sözleriyle hatırlatan Erbaş, 19 Mayıs’ın, gençlik; gençliğin gelecek demek olduğunu belirtti.

‘EN BÜYÜK GÜVENCE TÜRK GENCİ’

Türk gencinin, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesi olduğuna dikkat çeken Ahmet Erbaş şu ifadeleri kullandı: “Bu kutlu emanet karşısında Türk gençliğine çok büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifade ettiği gibi; “Türk gençliği aklıyla, ahlakıyla, inancıyla, zekâsıyla, zarafetiyle, edebiyle, erdemiyle, cesaretiyle parlayan kılıçtır, tutan kalemdir, okuyan kabiliyettir, seven kalptir, sevilen kalenderliktir.Türk gençliği öz ufkumuz, göz nurumuz, gönül surumuzdur.”Bu duygu ve inançla; Cumhuriyeti gençlerimize emanet eden, 19 Mayıs’ı da gençlerimizin bayramı yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, Aziz şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *