SEMT SAHALARI HİZMETE AÇILDI

744

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile imzalanan Protokol kapsamında ilimizde yapımı tamamlanan 6 Adet semt sahasının açılışı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gerçekleşti.

6 semt sahasının toplu açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 19 Mayıs’ın anlamlı bir gün olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Başkan Işık, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919’un 103. Yıl dönümünde, özellikle gençlerimize ve gençliğe verdiği önemin bir göstergesi olarak bizde Sayın Bakanımızdan belediye olarak 14 semt sahamız için talep ettiğimiz maddi destek sonucunda Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Kütahya Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında imalatına başladığımız 14 sahamızın 6’sı bugün itibariyle gençlerimizin hizmetine açılmış durumda. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda bu hizmeti şehrimize kazandırmanın onuru ve mutluluğu içindeyiz. Açılışımıza buraya kadar gelip ortak olan herkese teşekkür ediyorum. Dumlupınar, Alayunt, Mehmet Akif Ersoy, Enne, Yoncalı ve Sofu Mahallelerimizde semt sahalarımız tamamlandı. 8 mahallemizde de imalatı devam eden sahalarımız kısa sürede tamamlanacak. 14 saha için toplam 4,5 milyon TL desteği Spor Toto Teşkilat Başkanlığı belediyemiz adına verdi. Emekleri geçen herkese ve Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun. Gençlerimiz bizim için çok önemli. Sahalarımızı kazandırmak bizden, korumak mahalle sakinlerimiz ve gençlerimizin olacak. Gençlerimiz buralarda vakitlerini iyi geçirip kötü alışkanlıklardan uzak duracaklar. Biz bunun mutluluğu içerisindeyiz” dedi.  “103 yıl önce Atamızın Samsuna çıkarak bağımsızlığımızı ilan edeceğimizin meşalesini yaktığı bir gün” sözleri ile konuşmasına başlayan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “30 Ağustos’ta da kurtuluşumuzun 100. yılını kutlayacağız. Bu topraklar dünde şehit verdi, bugünde verir, yarında verir. Kutsal topraklar. Bin yıldır tapusu bizde olan topraklar. Bu kutsal toprakların kadim bir şehrindeyiz. Bu anlamlı günde gençlerimize bu hediyeyi verdikleri için sayın belediye başkanımıza ve sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerimiz içinden ileride inşallah dünya çapında futbolcular ve sporcular çıkar. Ama her şeyden önce ahlaklı gençlerimiz, vatanını milletini seven gençlerimiz çıkar. Bu vesile ile Sayın Bakanımıza, Spor Toto Teşkilatına ve mahalle halkımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gençlerin umut demek olduğunu ifade eden Vali Ali Çelik, “Gençlerimiz ne kadar sağlam bir vücuda, sağlam bir zekaya sahip olması bizim en büyük değerimiz. Spor bunun en temel dinamiği. Spor yapanlar güçlü olurlar. Gençlerimizin spor yapması ve bu ülkenin geleceğini inşa etmeleri için temel ihtiyaç olan alt yapı tesislerinin kurulması, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Gençlik Spor Bakanımızın, Belediye Başkanımızın ve bizlerin en temel görevlerinden birisi. 14 tesisimiz il merkezimizde kazandırılırken, ilçelerimizde de voleybol ve basketbol sahalarımız kazandırıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 6 semt sahasının sembolik olarak açılış kurdelesi Dumlupınar Mahallesinde İl protokolü tarafından kesildi.

Semt sahalarının açılış törenine Vali Ali Çelik, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ömer Köse, Ertuğrul Cevahir, Murat Arık, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tahir Emre Can, Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, Belediye Birim Müdürleri, mahalle muhtarları ve mahalle sakini çocuklar katıldı.

Açılışı yapılan semt sahalarımız; Dumlupınar Mahallesi (15×30 metre), Alayunt Mahallesi (20×40 metre), Mehmet Akif Ersoy Mahallesi (20×40 metre), Enne Mahallesi (15×30 metre), Yoncalı Mahallesi (15×30 metre) ve Sofu Mahallesi (15×30 metre) ölçülerinde imal edildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *