KÜTAHYA’YA AŞIK OLDU

720

Kütahya Gelini Darika Adatovna Acar, Kırgız Sanatçılar ile birlikte Ressam Adil Özkan’ın misafiri oldu. Hem eşine hem de Kütahya’ya aşkını dile getiren Adatovna Acar, Kırgız sanatçıların bu akşam saat 20.00’da Kütahya belediyesi önünde bir konser vereceğini belirtti

Ressam Adil Özkan,  Kırgız Destancı, Besteci, Söz Yazarı, Şarkıcı Burulkan Stamkulova, Narınbek Kalıbaev, Darika Adatovna Acar’ı kişisel atölyesinde ağırladı. Uluslararası bir sempozyumda Kütahya’ya davet ettiği Kırgız sanatçıları Kütahya misafirperverliğini gösteren Adil Özkan, sanatçılara teşekkür etti. 

KIRGIZ KÜLTÜRÜ

HAKKINA BİLGİ VERDİ

Sözlü edebiyat ve destanların geniş rol oynadığı Kırgız kültürü hakkına bilgi veren Kütahya’nın gelini Kırgız kızı Darika Adatovna Acar, “Bizler şiirle konuşuruz, misafir olduğumuz yere de şiirler gireriz” dedi. Atölyenin kapısından Burulkan Stamkulova’nın Türkiye’ye gelirken bestelediği “Yaşa Türk Ata” destanı ile giren sanatçılar, Kırgızlara özgü müzik aletleri komuz ve Oğuz komuz ile müzik şöleni yaşattı.

‘KÜTAHYA GELİNİYİM’

Kırgız Kızı, Kütahya Gelini olduğunu belirten Darika Adatovna Acar, Kütahya için yazdığı şu şiiri okudu: “Allah’ım ekmeğini suyunu, nasip etti gelini oldum, Kütahya Gediz’in. Murat Dağı Ilıca Harlek Kaplıcaları, insanı iyileştir şifalı suları, kalbe dokunur hüzünlendirir Kütahya’nın pınarları. Ateşte açan çiçekler Kütahya’mın çinis,i şahanedir Zafertepe Anıtı, Arkeoloji Müzesi, Uygarlıkların tanığı Aizanoi, Frig Vadisi. İlk geldiğimde düşünürdüm her şeyleri farklı, beni buraya tek bağlayan eşimin aşkı, ama elbette özümüz, sözümüz, kökümüz birdir. Benzerlikler birer birer belirdi. “Kelemin, ketemin” oldu “gelem gari, gidem gari”, her şey daha da güzelleşti tabii. Bakar mısınız sözcüklerin benzerliğine dedim ya özümüz kökümüz birdir bunlar da onun birer delilidir Sözümüz, özümüz bir elbette geleceğimiz de bir.”

BELEDİYE ÖNÜNDE KONSER VERECEKLER

Aynı zamanda otizmli çocuklarla antrenörlük de yaptığını belirten Adatovna Acar, “15 sene emek vererek atletizmde Türkiye şampiyonu çıkardım. Birlikte çalıştığımız sporcular Murat Muslu, Ramazan Can Arıcı, Mevlüt Olgun uluslararası maratonda boy göstermeye başladılar” dedi.  Kırgız komuzuna can veren Burulkan Stamkulova ise, Kütahya’yı çok beğendiklerini belirtti. Stamkulova, Ressam Adil Özkan’a da ziyaret anında yazdığı şiir ile seslendi. Kırgız sanatçılar, bu akşam saat 20.00’da Belediye önünde konser verecek.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *