ATIK YAĞLAR SABUNA DÖNÜŞTÜ

631

Daha Temiz Çevre ve Güzel Bir Gelecek için birlikte harekete geçen Keramika ve KSBÜ, Çevre Haftasında toplanan bitkisel atık yağları Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin emeği ile sabuna dönüştürdü. Atık yağdan elde edilen sabunlar katılımcılara verildi

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ), Keramika, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün ortak çalışmaları ile Dünya Çevre Günü ve Haftası Etkinlikleri kapsamında “Çevre Farkındalığı: Atık Yağların Geri Dönüşümü” konulu program Keramika Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Proje kapsamında atık yağların geri dönüşümü Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sağlanarak, atık yağlardan temizlik maddeleri elde edildi.

‘TEK KİŞİYE BİLE DEĞİNSE ÇOK ÖNEMLİ’

Çevreyi korumak ve geleceğe yaşanabilir bir dünya bırakmanın önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Yapılan bu etkinlik tek bir bireye veya bir gruba dokunsa dahi bizim için çok önemlidir. Çünkü bizim için çevresel farkındalığın artması için atılan her adım çok değerlidir.” Dedi.  

Çevreyi koruma ve gelecek kuşaklara yaşanılır bir dünya bırakma düşüncesiyle harekete geçtiklerini belirten Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, “Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz  “Çevre Farkındalığı: Bitkisel Atık Yağların Geri Dönüşümü” projemizde topladığımız bitkisel atık yağlar, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından sabuna dönüştürüldü.” İfadelerini kullandı.

EMİN YÜCE’DEN TEŞEKKÜR

Etkinliğin Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Müzik Topluluğu’nun müzik dinletisi ile başladığına değinen Emin Yüce, “KSBÜ Sağlıkta İnovasyon ve Radyo Topluluğu ile Genç Tema topluluklarının Kâğıt Atıkların Geri Dönüşümü ile ilgili kısa film gösterimi ile devam etti. Proje destek veren öğrenci topluluklarına ve Keramika personellerine günün anısına hediye takdimi sonrasında atık yağlardan elde edilen sabunlar katılımcılara hediye edildi. “ dedi. Yüce, Daha Temiz Çevre ve Güzel Bir Gelecek için, Keramika ve KSBÜ işbirliği ile gerçekleştirilen bu projeye katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Programa Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, KSBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Cem Algın, Kütahya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İbrahim Çatladan, Kütahya Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Okur, Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sultan Güçlü, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Bahar Çelik, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hasip Kaya, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Özünlü, akademisyenler, il müdürlüklerinin temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve Keramika çalışanları ve davetliler katıldı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *