‘KORKUYA GEREK YOK’

657

Haftasonu cep telefonlarına siren sesiyle gelen mesajların ilimizin de içinde bulunduğu bölge için verilen sarı uyarıdan kaynaklandığını ifade eden AFAD İl Müdürü Ahmet Ali Artun, korkmaya gerek olmadığını ancak afet farkındalık eğitimleri ile afetler karşısında nasıl davranılması gerektiğini öğrenmenin şart olduğunu vurguladı.

Kütahya’da vatandaşlar Pazar günü telefonlarından yükselen siren sesi ve ‘Hayati Uyarı Bildirimi. Ülkemizde devam eden meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayınız” mesajı ile irkildi. Tekrar eden alarmlar sosyal medyada da gündem oldu. Yaşanan gelişmelerin ardından GAZETE KIRKÜÇ’e konuşan AFAD İl Müdürü Ahmet Ali Artun, Geçtiğimiz hafta sonu ve önümüzdeki hafta ilimizin de bulunduğu bölge için sarı uyarı verildiğini hatırlattı.

 “Ankara’da yaşananlara maalesef şu an hepimiz şahidiz, geçen sene Kastamonu’da Sinop’ta Bartın’da yaşananlar da aklımızda.” şeklinde konuşan Artun, böyle bir duruma karşı vatandaşların hazırlıklı olması, meteorolojiyi takip etmesi, yağışların yoğun gelmesi durumunda bireysel tedbirler için harekete geçmesi açısından GSM operatörleri ile ortak bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Sarı alarm verilen şehirlerdeki vatandaşlara gönderilen uyarılar karşısında korkmayı gerektirecek bir durum olmadığına değinen Artun, uyarının bilgilendirme amaçlı olduğunu ifade etti.

AFAD Başkanlığı’nın afet farkındalığı oluşturmaya yönelik çalışmalarına dikkat çeken Artun, “Yazılı, sözlü, sosyal medya bireysel tedbirlerin davranış değişikliğini oluşturacak şekilde hayatımıza yansıtılması için kullanılıyor. Vatandaş kendi tedbirini alırsa diğer tüm durumlar devlet zaten organize bir şekilde gerekeni yapıyor.  Bence güzel bir uygulama oldu sosyal medyada bu uygulamanın konuşuluyor olması, gündem olması ile amacına ulaştı.” İfadelerini kullandı.

AFET FARKINDALIK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Afetler karşısında alınacak çok sayıda önlem olduğunu vurgulayan Artun şöyle dedi: “İnsanlar, nasıl davranması gerektiğini bilmek için eğitim almalı. Afet farkındalık eğitimi bu yüzden çok önemli. Bireysel tedbirleri, aile içi hazırladıkları öğrenmek ve hayata yansıtmak gerek. AFAD İl Başkanlığı olarak afet farkındalık eğitimlerimiz planlı programlık şekilde sürekli devam ediyor. Bunun dışında herhangi bir şekilde bir araya gelen her gruba ekstra eğitimler de düzenliyoruz.”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *