SANAYİNİN ZİRVESİNDEYİZ

998

TOBB tarafından açıklanan Sanayinin Liderleri Programı’nda Kütahya Türkiye genelinde 22’inci şehir oldu. 3 bin 926 Ürün üretim kapasitesine göre ise 88 ürünle ilk üç sıralamada yer aldı

Son yıllarda sanayide çarklar hızla dönerken özellikle ihracat alanında rekor üstüne rekorlara imza atıldı. Sanayide ki bu atılım günümüzde verilere de yansırken Kütahya sanayinin liderleri arasında yer almayı başardı.

LİDER İLLER BELİRLENDİ

Sanayi kapasite raporlarının incelenmesiyle TOBB tarafından açıklanan Sanayinin Liderleri Programı’nda üretim kapasitesi çeşitliliğinde lider iller belirlendi. Kütahya;  Sanayinin liderlerin de Türkiye Genelinde 22’inci şehir oldu. TOBB Sanayi Veri Tabanına kayıtlı 3 bin 926 Ürün üretim kapasitesine göre ilk üçe giren iller sıralamasında ise Kütahya 41altın, 25 gümüş ve 22 bronz madalya ile toplamda 88 ürünler ilk üç sıralamasında yer aldı. AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamada “yatırım, üretim, istihdam, ihracat odaklı büyüme stratejisiyle gece gündüz demeden çalışarak katma değer üreten firmalarımızı tebrik ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

SANAYİDE BAŞARI SÜRECEK

Dünyada ve Türkiye’de yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen sanayideki başarı giderek artmaya devam ediyor. İlerleyen süreçte Zafer OSB’nin de devreye girmesi ile bu başarının daha da artması beklenirken Kütahya’nın başarı sıralamasında da daha yukarılara çıkması hedefleniyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *