HARLEK TERMAL OTEL 5 YILDIZI DA ALACAK

903

15 milyon TL’lik yatırım ile yenilen Ilıca Harlek Termal Otel’in 6 aydır yüzde yüze yakın bir doluluk oranıyla işletildiğini belirten Başkan Işık, işletme sahibinden bir an önce 5 yıldızlı otel statüsünde geçmek için gerekli olanların yapılmasını rica etti.

8 ay önce Kütahyalı bir girişimciye yap işlet devret modeliyle kiralanan Ilıca Harlek Termal Otel’in açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

‘TAM KAPASİTE ÇALŞIYOR’

Tesisin tüm odalarının yaklaşık 15 milyon TL’lik yatırım ile yenilendiğini belirten Otel işletmecisi Yavuz Özer, bunun meyvesi olarak geçirdiğimiz 9 günlük bayram tatilinin ardından, otelin şu anda da tam kapasite hizmet verdiğini 98 odanın 98’inin de dolu olduğunu açıkladı.

Harlek Otel’in bir marka olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, göreve geldiklerinde otelin çoğunlukla zarar ettiğine değindi. Başkan Işık, “Anladık ki bu zarar, Kütahya Belediyesine dolaylı olarak Kütahya’ya yazan bir zarar. Hükümetin çıkardığı bir genelge ile Kütahya Belediyesi ile iştiraki arasındaki işletme sözleşmesini feshettik. Bunun arkasından işletme iştirakler müdürlüğümüz aracılığıyla işletmeye başladık ancak zarar devam ediyor ya da beklediğimiz ölçüde kar elde edemiyorduk. “Bir an önce bunu daha profesyonel bir şekilde işletecek biri yönetmeli, şehre daha iyi değer kazandıracak şekle taşımamız lazım” dedik. Yavuz Özer kardeşimiz bize geldi. Kütahyalı, tecrübesi var. İhaleye katıldı. En iyi teklifi vererek aldılar.  8 ay önce işletmeye açtıkları bu otelin komple tadilatını 18 ay süre vermemize rağmen 6 ayda bitirip 8 ay önce dişletmeye açtılar. Son 6 yılın en yüksek cirosunu bu temmuz ayında rekor kırarak  yaptılar. Doluluk oranı bizde işletildiği sürece ortalama yüzde 50-55 arasındaydı 52 ile aldı. Şu anda son 6 aylık ortalaması yüzde 100’e yakın. İşte işin ehli tarafından işletilen bir otel.” Şeklinde konuştu.

‘BİZDEN MEVZUATIN MÜSAADE ETMEDİĞİNİ İSTEMEYİN’

Ilıca gibi bir yerin Türkiye’de eşsiz Dünya’da çok nadir olduğunu dile getiren Başkan Işık, 3,5 yılda Ilıca’ya 50 milyonluk yatırım yaptıklarını açıkladı. Bu yatırımla Ilıca’nın Kütahya’nın özlediği bir kimliğe doğru doğru yaklaştığından bahseden Işık, “Yeter mi yetmez. Kütahyalı hemşerimin birkaç istediği daha kaldı. En önemlisi eski mağarayı yeniden kullanıma açılması. Açacağız. Şelale diye yapılmış ama yapıldığı günden beri bir kere kullanılmamış şelaleyi yıkmak zorunda kaldırdık. Orayı vadi olarak düzenleyeceğiz. Buraya gelen hemşerilerimizin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri market, lokanta, kafeterya gibi tesisleri 2-3 yıl içerisinde buraya kazandırarak Belediye olarak yapabileceklerimize nokta koyacağız.” İfadelerini kullandı. Onun dışındaki doğalgaz, otobüs hattı gibi hizmetlerin mümkün olmadığını vurgulayan Başkan Işık, “Önce mahalle olacağız. Gerçekler acı ama doğruyu söylemek zorundayız. Kütahya Belediyesi’nin mahallesi olmayan iki tane köyün sınırları içerisindeki bir yere bizim doğalgaz getirmemiz otobüs güzergahı koymamız mümkün değil. 2019 yılında göreve geldiğimizde de muhtarlarımıza da söyledim, gelin köylüleri ikna edin ılıca mahallemiz olsun istekleriniz yapalım. O günden bugüne bir adım yok. Ama arkadaşlarımız geliyor burada niye burada doğalgaz yok. Olmaz arkadaşlar belediye köye doğalgaza getirtebilir mi? Mevzuatın müsaade etmediği bir şeyi bizden istemeyin” Dedi. Daha fazla belediye hizmeti almak için Yazlıca ve Işıkkara Köyü sakinlerine çağrıda bulunan Işık, Gelin mahalle olun hepsini yapalım. Bunları yapabilirsek burası dünyanın sayılı yerlerinden biri olacak.” Dedi.

‘ARAMA MOTORUNDA KÜTAHYA DA ÇIKMALI

Kültür ve Turizm Bakanlığının belirlediği standartları göre Harlek Otel’in beş yıldızlı otel statüsünü kazanması için puan toplama işlemine başladıklarına değinen Başkan Işık, şu ifadeleri kullandı: “Kısa süre içinde ortalama 330 puan toplaması gerekiyormuş. İşletmeciler “Biz bunu toplayacağız. Tüm yatırımlarımızı taahhütler sırasında 5 yıldızlı otel olacak şekilde yaptık. En kısa zamanda 5 yıldızı alacağız dediler. Buranın 5 yıldızı aldığı gün Kütahya’nın internet ortamında hizmet veren ilk 5 yıldızlı otel olma özelliğini de kazanacak. Geçen ay içinde resmi olarak yapı ruhsatını verdiğimiz ve temelini attığımız 5 yıldızlı ilk termal otel var, temelini attık. Ama burada hazır faaliyette olanda 5 yıldıza döndüğünde o zaman Kütahya dünyaya turizme termal hizmeti veren 5 yıldızlı otele kavuşmuş olacak. İşletmecimizden ricam bir an önce bu yıldızı alması çünkü dünya şu an burayı bilmiyor. Başka ülkeden gelecek olan turist dünya insanı arama motoruna giriyor 5 yıldızlı termal otel diye kodladığında Kütahya diye bir termal turizm bölgesi çıkmıyor. Afyon, Yalova çıkıyor. Biz de diyoruz ki Afyon’da bu kadar su kaynağı olmadığı halde termalin başkenti oldu. Olur kardeşim tebrik etmek lazım. Biz kendi ayıbımıza bakacağız. Bu kadar kaynağı niye bu zamana kadar dünyaya pazarlayamadık. Bu sorunun cevabını Kütahya olarak biz kendimiz bulacağız. Eksiğimiz vara bunu tamamlayacağız.”

Ilıca Harlek Termal Otel açılışına Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ertuğrul Cevahir, Murat Arık, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni, MHP KAÇEP’ten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hülya Öztürk, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Kütahya Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, mahalle muhtarları, otel işletmecisi Yavuz Özer, belediye birim müdürleri ve Ilıca sakinleri yer aldı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *