KÜTAHYA SOKAKLARINDA E SCOOTER DÖNEMİ

488

Tüm dünyayı saran e scooter trendi Kütahya sokaklarına da sıçradı. Mobil uygulama vasıtasıyla kiralanan scooterlar kolay kullanımı ile özellikle gençlerin gözde ulaşım aracı olacak gibi görünüyor.

ÇEVRE DOSTU

Son dönemlerde büyükşehirlerde başlayarak tüm Türkiye’ye yayılan kiralık akıllı scooter kullanımı trendi Kütahya’ya da başladı. Özellikle gençlerin yoğunlukla kullandığı scooterlar akıllı telefon uygulamaları ile yönetilerek ulaşımda kolaylık sağlıyor. Elektrikle çalışan scooterlar çevre dostu olması sebebiyle de dikkat çekiyor.

MOBİL UYGULAMAYLA KİRALA VARDIĞIN YERDE PARK ET

Scooter kiralama sistemleri farklı markalarda ufak değişiklikler gösterse de genellikle şöyle çalışıyor: Vatandaşlar firmanın mobil uygulaması sayesinde konumunu bulduğu ya da rast geldiği akıllı scooteri, üzerindeki karekodu okutarak kilidinden çıkarıyor. Kolay bir sürüş ile gideceği yere vardığında ise yine mobil uygulama üzerinden sürdüğü dakika bazında ödeme yaparak scooteri kilitleyip park ettiği yerin konumunu mobil uygulamadan otomatik olarak paylaşıyor.

‘YENİLİKLERE AÇIK OLMAK GEREK’

Kütahya’da özellikle araç trafiğine kapatılan ve gençlerin rağbet gösterdiği Bekir Avlupınar Caddesi’nde kullanılan akıllı scooterlara Kütahyalıların tepkileri olumlu oldu. Hüseyin O. “Bence insanları tek bir ulaşım aracına mahkum etmekten iyidir. Fiyatta diğer illere göre uygun biz yeniliklere kapalı oldukça hep aynı kalırız hizmeti sunanları tebrik ediyorum umarım başka firmaların da cihazları gelir rekabet olur fiyat daha da düşer” dedi. Fiyatın diğer illere göre en uygun şekilde düzenlediğini belirten Deniz T. İse şu ifadeleri kullandı: “Sebep olanlardan Allah razı olsun. Şehrimize güvenip yatırım yapanlara teşekkür ediyoruz. Bu arada lütfen 2 kişi binmeyin para cezası varmış. Hem de çok tehlikeli”

Ulaştırma ve Altyapı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söz konusu araçların popülerleşmesinin ardından yönetmelik hazırlamış e-scooterların, otoyol, şehirler arası karayolları ve azami hız sınırı 50 km/s üzerinde olan karayollarında sürülmesi,başka bir araca bağlanarak sürülmesi, manevra için işaret verme halleri dışında tek elle sürülmesi, araç ve yaya trafiğini engelleyecek şekilde park edilmesini yasaklamıştı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *