200 TAKIM ARASINDA BİRİNCİ DPÜ KARANDA İHA

465

DPÜ KARANDA İHA takımı, Vtol İHA ile Detaylı Tasarım Video aşamasındaki yarışmalarda 200 takım arasında birinci oldu. Takım kaptanı Melih Sevici, 9 – 14 Ağustos tarihleri arasında Kütahya gerçekleştirilecek TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları kategorisinde birinci olmak istediklerini vurguladı

Zafer Havalimanında 9 – 14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları kategorisinde yarışmaya katılacak olan DPÜ KARANDA İHA takımı, Vtol İHA ile Detaylı Tasarım Video aşamasındaki yarışmalarda 200 takım arasında 1. sırayı aldı.

Hem yarışmaya hazırlanan KARANDA İHA takımı hem de süreç içerisinde başarılar kazanmaya devam ediyor.

‘HEDEFİMİZ BİRİNCİLİK’

Elde edilen başarıyla ilgili konuşan KARANDA İHA Takım kaptanı Melih Sevici, düşüncelerini “Böyle bir başarıya ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Takım arkadaşlarımızla uzun süredir çabalıyoruz, yarışmada da hedefimiz birinciliği üniversitemize getirmek. Bu başarıya katkı sunan Rektör hocamız Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez’e, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel’e ve Öğrenci Konseyimize desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” diyerek ifade etti.

‘YENİ HEDEF EN AZ 50 TAKIM’

Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal: “Üniversitemiz özellikle kuruluşumuzun 30. yılı ve Büyük Zaferin 100. yılında TEKNOFEST’de güzel ve anlamlı kazanımlar elde etti. İnanıyoruz ki, bu dönem elde ettiğimiz başarıları yeni döneme de aktaracak, daha çok öğrencimizin böylesi bir organizasyona katılmasını sağlayıp, ülkemizin millî teknoloji hedeflerine katkı sağlayacağız. Bu sene üniversitemiz ulaşımdan sağlığa, tarımdan uzaya, biyolojiden kimyaya toplam 33 takım ile başvuru gerçekleştirdi. Yeni dönemde hedefimizi daha çok alanda en az 50 takım çıkartmak ve değerli başarılar elde etmek olarak belirledik. Gençlerimizin bu denli çalışkan ve üretken olması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Takımlarda yer alan öğrencimizi tebrik ediyorum.

Öte yandan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, bu sene paydaşı olduğu TEKNOFEST 2022’nin 30 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde düzenleneceği Samsun’a giderek DPÜ’yü ve takımları tanıtacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *