‘ÇİNİCİLER ÇARŞISI’NIN ÖNÜNÜ KAPATAN LOKANTA KALDIRILSIN’

634

Çiniciler Çarşısı ana kapısı önüne konulan balık lokantası, girişi engelleyen kötü bir görüntüye sahip olduğunu ifade eden Çiniciler Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Nida Olçar, restoranın kaldırılması için toplu dilekçe verdiklerini belirtti. Çarşı esnafının tehdit edildiğine de değinen Olçar, “1 esnaf mı 250 dükkan mı?” dedi.

Çiniciler çarşısı esnafı uzun zamandır Çiniciler Çarşısı’nın önünü kapattığından şikâyet ettikleri restoranın kaldırılması için Cumhurbaşkanlığına, İçişleri Bakanlığına, Kütahya Valiliğine ve Kütahya Belediyesine toplu dilekçe verdi. Dilekçede Vazo Kule projesinin Çiniciler Çarşısına entegre edilmesine dair hususlar da yer alıyor.

‘1 ESNAF MI 250 DÜKKAN MI?’

Ne Çiniciler Çarşısı, ne Çinili Camii ne de Çinili Vazo’ya gerekli özenin gösterilmemesinin Çini’nin Başkenti Kütahya’ya yakışmadığını belirten Çiniciler Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Nida Olçar, “Tam çarşı ana kapısı önüne konulan balık lokantası, girişi engelleyen kötü bir görüntüye sahiptir. Yıllardır burada var olmaya çalışan Çini esnafının ticaretini engellemektedir.1 esnaf mı 250 dükkan mı? Biz burada ki yapının taşınması için esnafımızdan gelen talep doğrultusunda yetkili mercilere dilekçemizi verdik. Bu yapının kapı önünden taşınması yönünde belediye meclisinden karar alınmasını bekliyoruz.” Dedi.

‘ESNAF TEHDİT EDİLİYOR’

Balık lokantası yetkililerinin Çiniciler Çarşısı esnafını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ismini zikrederek sindirdiğine dikkat çeken Olçar, “Şimdi ise esnafa çalışanlarını şikayet etmek, ara duvar bölmelerini şikayet etmekle tehdit ediyorlar. Bu hakkaniyetli bir yaklaşım değil biz bunca yıl koca çarşının önünü kapatan esnafın kirada olduğu dükkan yıkılsın demedik sadece taşınsın istiyoruz o ise burada ki tüm esnafı hedef alarak tehditler savuruyor.” dedi.

‘VAZO KULE PROJESİ ENTEGRE EDİLSİN’

Yönetim kurulu ve şahsının yaptığı her çalışmanın hukuki dayanağının bulunduğunu vurgulayan Olçar, “Bizler dedikodu yerine hizmet ettik ve yılmadan etmeye devam edeceğiz. Çiniciler Çarşısı Kütahya’nın vitrinidir. Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’dan vazo kule projesinin çiniciler çarşısı ile birlikte revize edilip yeni bir balık lokantası faciası yaşanmasını istemiyoruz. Hem balık lokantasının taşınması hem de vazo kule halkında bilgilendirilmek üzere çiniciler çarşısı esnafımızın yönetimimize ilettiği dilekçeleri teslim ettik. Çiniciler Çarşısı onursal Başkanımız Kütahya Valimiz Ali Çelik’ten de Çini sanatçısı esnaf arkadaşlarımız ile gerekli yaptırımlar için desteklerini bekliyoruz” dedi.

‘ÇİNİCİLER ÇARŞISI SAHİPSİZ DEĞİL’

Çiniciler çarşısının sahipsiz olmadığını belirten Olçar, yönetime geldikleri ilk günden bu yana çok fazla taşı yerinden oynattıklarını, insanların şahsi çıkarlarına dokunulduğunda asılsız ithamlarda bulunduklarını kaydetti. Olçar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan randevu istediklerini de açıkladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *