‘MAĞDUR EDİLMEKTEN BIKTIK!’

807

Yıkılan merkez pazaryerinde daha önce kapalı alanın daraltılması söz konusu olduğunu para vererek kapalı alandan yer satın alan esnafların söz konusu yeni projede hakkını kaybetme noktasına geldiğini belirten Kütahya Pazarcılar Odası Başkanı Hakan Akdaş, “Biz bugüne kadar sadece mağdur edilmekten bıktık!” dedi

KARARI ELEŞTİRDİ

Kütahya Pazarcılar Odası Başkanı Hakan Akdaş, Kütahya Belediye Meclisi’nin 3 Ağustos 2022 tarihli 4.dönem 7.olağan toplantısında alınan yıkılan merkez pazaryeri ile ilgili kararı eleştirdi.

Toplantıda Merkez pazar yerinin yıkım işleminin tamamlandığını vurgulayan Işık, “Altta otopark, üstte pazar yeri olacak işkilde Anıtlar Kurulu onaylı projemiz ihaleye hazır. Ancak yıkım tamamladıktan sonra anıtlar kurulu başta olmak üzere tüm duyarlı kamu kurum kuruluşları, meslek odaları ve vatandaşlar yeniden bina yapılmaması yönünde yoğun bir talep gösterdi.” dedi. Pazarcı esnafla da görüşüp onları mağdur etmeden bir alternatif bulmak için projeyi beklemeye aldıklarını ifade eden Başkan Işık “Yıkıldıktan sonra bizde o meydanı gördüğümüzde oraya yeniden bir bina yaparak eskiden Ulu Cami önünde yapılmış bugün hala tartıştığımız merkezin akıbetine dönmesini istemiyoruz.” Şeklinde konuştu. 2021 yılı Temmuz ayında çıktıkları ihalede piyasa dalgalanmasından dolayı kimse talip çıkmadığını belirten Işık, “Arkasından maalesef Sebzeciler Odası orada çaycılık yapan bir esnafa dava açtırdılar. Mahkeme süreci sonuçlandıktan sonra maalesef o sade vatandaşımız elindeki hakkı da kaybetti. Protokol yapalım, gelin burası bitince işyeriniz size verilecek şekilde olsun dedik. Dava dosyasını geri çekmesini istedik. Tamam dediler. Gittik ama yarım saat sonra duyduk ki başka şeyler olmuş.”dedi.

‘CEVAP HAKKIMIZ DOĞDU’

Bu açıklamalardan sonra esnaflar adına Kütahya Sebzeciler ve Pazaryerleri Esnaf Odası’na bir cevap hakkı doğduğunu belirten Hakan Akdaş, aşağıdaki konularda Başkan Işık’ın kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Önce yeni proje dediler, kapalı alanın daraltılması söz konusu oldu ve daha önce para vererek kapalı alandan yer satın alan esnaflarımız söz konusu yeni projede hakkını kaybetme noktasına geldi. Merkez pazaryeri ile ilgili projenin yeniden gözden geçirilmesini istedik, bu defa aldığımız cevap bize fren attıracaksınız oldu. Yine bu konuda talep ettiğimiz yeni bir projenin masrafının çok olacağı gerekçesiyle halkın parasının boşa harcanmasının doğru olmadığı söylendi. Ama şimdi yeni yeni projeler düşünülüyor, uygun zaman bekleniyor vb. Bu durumda kim fren attırıyor ya da halkın parası boşa harcanmış olmuyor mu? Bu pazaryerinin yapılmaması sadece bizleri değil bölgedeki tüm esnafları mağduriyetine sebep olmayacak mı?”

‘KURBAN ODA ÜYESİ ESNAFLAR MI?’

“Mahkemeye veren çaycı esnafının bizim yönlendirme yapmamızla bu yolu seçtiği iddia ediliyor. Bu durumun ispatı var mı? Varsa delil veya ispatı kamu vicdanı için açıklanmalıdır! Söz konusu çay satan esnaf mağdur olmuşsa ve hakkının aramak için hukuki yollara başvurmasının bizimle ne alakası var? Eğer bu projede bir kurban aranıyorsa bu kurban odamız üyesi esnaflarımız olmamalıdır!”

Pazaryeri ile ilgili açıklamalarda her zaman esnafları mağdur etmeden ifadesi kullanıyor ama biz 2-3 yıldır devam eden süreçte sürekli mağdur edildiklerini belirten Işık, “Sonuç olarak aylardır bekledik ama sonuçta hep mağdur olan bizim esnafımız oldu. Bizim kimseye fren attırmak ya da halkın parasının boşa harcanması gibi bir niyetimiz yok. Biz bugüne kadar sadece mağdur edilmekten bıktık!” şeklinde konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *