PANDEMİ YAŞLI DEPRESYONUNU TETİKLEDİ

967

Pandemi dönemiyle birlikte yaşlıların evde kalma sürelerinin uzadığını; egzersiz, yürüyüş imkanları, sosyal çevre ile iletişimlerinin kısıtlandığını belirten Geriatri Uzman Doktor Pınar Arman, Post covid dönemde gelen yaşlı hastalarda unutkanlık, beslenme bozukluğu ve depresyonda artış olduğunu açıkladı.

Geriatri Kliniğinin Uzman Doktoru Pınar Arman, pandemi döneminin yaşlılara bağlı gelişen sendromlarda artışa sebep olduğunu belirtti.

Bir yaşlının uzun yaşamdan ziyade kaliteli yaşam sürmesi önemli olduğunu ifade eden Geriatri Uzman Doktor Pınar Arman, “Pandemi dönemiyle birlikte yaşlıların evde kalma süreleri uzadı. Egzersiz, yürüyüş imkanları, sosyal çevre ile iletişimleri kısıtlandı. Bu da yaşlılığa bağlı gelişen sendromlarda artışa neden oldu. Unutkanlık, beslenme bozukluğu depresyonda artış oldu. Post covid dönemde gelen hastalarda tüm bu durumlar artış gösterdi. Biz de bunlarla baş etmek durumdayız” dedi.

Geriatri (Yaşlı Sağlığı ve Hastalıkları) Uzman Doktor Pınar Arman, İstasyon Caddesi Konak İş Merkezi’nde 65 yaş üstü vatandaşların tüm iç hastalıkları ve yaşlılığa bağlı sorunlarının tanı ve tedavisini yaptıklarını belirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *