‘ÜLKEMİZİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAĞIZ’

576

Türk Milletinin şanlı geçmişi ile bugünü arasında köprü kuran pulların sergilendiği Millî Pul Sergisi’nde konuşan Vali Ali Çelik, daha nice yüzyıllar sonsuza kadar yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin farkındalığını, birlikteliğini, dayanışmasını ve gücünü kat be kat artırma temennisinde bulundu

PTT AŞ ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu’nun işbirliği ile hazırlanan Millî Pul Sergisi Büyük Zaferin 100. Yılında Kuruluşun ve Kurtuluşun Kenti Kütahya’da açıldı. Sera AVM’de gerçekleştirilen serginin açılış törenine; Vali Ali Çelik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Kırbaç, Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, PTT A.Ş. Genel Müdürü Yardımcısı Ragıp İmamoğlu, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu Başkanı Ziya Ağaoğulları, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, kurum müdürleri ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

“Dünya tarihinin şahit olduğu en büyük kahramanlık destanlarından büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin gerçekleştirildiği bu kadim topraklarda zaferimizin 100. Yıl anısına düzenlenen Milli Pul Sergisi’ne şeref verdiniz.” Diyerek sözlerine başlayan Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu Başkanı Ziya Ağaoğulları, Ulu önderimiz Atatürk’ün ‘’Dumlupınar Meydan Savaşı ve onun son parçası olan 30 Ağustos Zaferi Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır” sözünü hatırlattı.

CUMHURİYET’İN TEMELİ KÜTAHYA’DA ATILDI

Yeni Türk devletinin genç Türk Cumhuriyeti’nin temelinin Kütahya’da atıldığını ölümsüz yaşayışının burada taçlandırıldığını belirten Ziya Ağaoğulları, sergi evi olarak Kütahya’nın seçilmiş olmasından dolayı PTT Genel Müdürlüğü’ne şükranlarımı sundu. Ağaoğulları Edirne’den Adana’ya, İzmir’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne  Türkiye’nin dört bir yanından gelerek bu sergiye 262 panodan oluşan 60 koleksiyonla katıldıklarını ifade etti.

Pulların, bir koleksiyon unsuru olmanın yanı sıra milletlerin geçmişi ile bugünü arasında köprü kuran; tarihi ve sosyal hafızayı canlı tutarak kültürel aktarımı sağlayan önemli bir kültürel değer olduğunu ifade eden PTT AŞ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ragıp İmamoğlu, pandemi nedeniyle ara verilen serginin 3 yıl aradan sonra Kütahya’da yeniden düzenlendiğini açıkladı

30 AĞUSTOS’TA TEDAVÜLE SUNULACAK

Kütahya’nın Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olduğunu belirten İmamoğlu, “Millet olarak bağımsızlık ve özgürlük konusunda ciddiyetimizi tüm dünyaya gösterdiğimiz şehirlerden biri Kütahya. Kurtuluş Savaşımızın en büyük muharebelerinden biri olan Büyük Taarruz; 26 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’de başlamış, 30 Ağustos’ta Kütahya Zafertepe Çalköy’de Başkomutanlık Meydan Muharebesinin kazanılması ile sonuçlanmış ve böylece Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atılmıştır. Dumlupınar’da 1 Eylül 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emri ile düşman vatan topraklarından çıkarılmıştır. Bu önemli zaferin 100. yılı olması sebebiyle Şirketimizce “Büyük Zafer’in 100. Yılı” konulu portföy, 30 Ağustos’ta tedavüle sunulacaktır. Biz de PTT Ailesi olarak Büyük Zaferin 100. Yılı hatırasına Millî Pul Sergimizi Kütahyalılar ile buluşturmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘YÜZYILLARI KUCAKLAYACAK’

Kütahya’nın kuruluşun ve kurtuluşun şehri olduğunu ifade eden Vali Ali Çelik, Mehmetçik Camii, Dumlupınar Diorama Müzesinin 100. Yıl için sembol yapılar olduğuna değindi. Vali Ali Çelik, “Öte yandan hem sportif ve kültürel hem de sosyal anlamda birçok 100. Yıl etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu sergimizin Kütahya’da olması ayrı bir önem taşıyor. Hepimize ait olan bu vatanın ileriye dönük olarak daha güçlü ilerlemesi, gençlerimizin ve bizlerin zihinsel anlamda geleceğe daha iyi hazırlanması için bir fikir birlikteliği hem de sosyal aktivitelerle dayanışma ve beraber olmasını güçlendirme çabası içindeyiz. Belki bu gün dizayn edilenler bundan sonraki yüzyılları da kucaklayacak. “ şeklinde konuştu.

 ‘CUMHURBAŞKANI’NIN GELİŞİYLE

COŞKU ZİRVE YAPACAK’

30 Ağustos Zafer Bayramı programı hakkında da bilgi veren Vali Ali Çelik, “ Yoğun programı sebebiyle Cumhurbaşkanımız Büyük Zafer’in 100 yıl kutlamaları için ilimize 29 Ağustos’ta teşrif edecekler. Onun gelişiyle birlikte bu coşkuyu zirveye çıkararak umarım daha nice yüzyıllar sonsuza kadar yaşayacak Türkiye Cumhuriyetin Devleti’nin farkındalığını birlikteliğini dayanışmasını gücünü kat be kat artıracağız.” İfadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından protokol mensupları sergiye özel sunulan Kütahya Milli Pul Sergisi koleksiyonlarını imzaladı. Protokol mensuplarının kurdele açılışıyla ilk ziyaretçilerini ağırlayan sergi, 31 Ağustos’a kadar Sera AVM’de Kütahyalılar’ın beğenisine sunulacak.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *