5 BUÇUK MİLYARLIK 45 PROJENİN KURDELESİNİ ERDOĞAN KESTİ

531

Kütahya’da son yıllarda yapımı tamamlanan ve dün resmi açılışı yapılan 345 ayrı projenin yatırım tutarının 5 buçuk milyar TL’yi bulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 20 yılda Kütahya’ya birçok alanda toplamda 26 milyar TL’lik yatırım yapıldığını açıkladı

BİNLERCE KÜTAHYALI ALANI DOLDURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 30 Ağustos Büyük Zafer’in 100. yılı etkinlikleri ve toplu açılış töreni için Kütahya’ya geldi. Güvenlik önlemlerin üst düzeye çıkarıldığı şehirde en son 2019 yılında Kütahya’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişinin yarattığı heyecan, sabah saatlerinde başladı. Erken saatlerde SGK Yanındaki alana gelen binlerce Kütahyalı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görebilmek için alanı doldurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce sahneye; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişli, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Kütahyalılara seslendi.

3 BİN YENİ MARKET MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alana gelmesiyle coşku zirve yaptı. Parti Gençlik, Kadın Kollarının ve vatandaşların tezahüratları sahneye çıkan Erdoğan Kütahya’da önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin ekonomideki küresel fırtınadan en az kayıpla çıkacağını belirten Erdoğan, 3 bin yeni Tarım Kredi Kooperatif Marketi müjdesi verdi.

Kütahya’nın da çehresini yatırımlarla değiştirdiklerini ifade eden Erdoğan,  “TOKİ kanalıyla 10 bin 783 konutun yapımı tamamlayıp sahiplerine teslim ettik. Kütahya’da 24 km’den devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 341 km’ye çıkardık. 20 baraj 6 gölet inşa ettik. 7 baraj ile 2 gölet daha yapıyoruz. Yapımı devam eden 13 sulama tesisimiz ile toplam 130bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Kütahyalı çiftçimize toplamda 1 buçuk milyar TL tutarında tarımsal destek verdik.” dedi.

‘İŞSİZLİK YOK İŞ BEĞENMEMEZLİK VAR’

Dün açılışı yapılan yatırımlarla Kütahya’da istihdam sorunu yaşanmayacağını belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Kütahya’da Allahın izniyle istihdam sorunu yok. Bir de utanmadan sıkılmadan işsizlik var diyorlar ya. Ne işsizliği yeter ki iş istesin vatandaş iş çok. Ama ne diyor, ‘Benim istediğim gibi iş yok”

‘BU YÜZYIL TÜRKİYE YÜZYILI OLACAK’

2023 hedeflerinden aldıkları güçle 2053 vizyonunu oluşturduklarını ifade eden Erdoğan, “Ardından da 2071 idealimiz gelecek. İçinde bulunduğumuz asrı Türkiye yüzyılı haline getirmekte kararlıyız. Büyük Taarruz’un ve Kütahya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl Dönümünü tebrik eden Erdoğan, “Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu bir kez daha ispat eden şehitlerimize ve gazilerimize  rahmet diliyorum . Ordularımızın Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu zaferde emeği geçen herkesi şükranla yâd ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplam 5 buçuk milyar TL’yi bulan 345 ayrı projenin açılış kurdelesini kesti. Erdoğan’ın alandan ayrılışıyla Kütahyalı vatandaşlar evlerinin camından dükkanlarının önünden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bayraklarla yolcu etti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *