BASININ KALBİ KÜTAHYA’DA ATTI

489

Yaklaşık 50 ilin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 25’inci Başkanlar Kurulu Toplantısı için geldikleri Kütahya’da Büyük Zafer’in 100. Yıl ruhunu yaşadı

Büyük Zafer’in 100. Yılında gerçekleştirilen onlarca etkinlikten biri olarak Türkiye Gazeteciler Konfederasyona bağlı 50 ilin Cemiyet Başkanları Zafer Haftasında Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde şehri ziyaret etti.  Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, 25’inci Başkanlar Kurulu Toplantısını da Kütahya’da gerçekleştirdi.

Yoncalı Termal Otel’de gerçekleştirilen 25’inci Başkanlar Kurulu Toplantısına Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, Türkiye Gazeteciler Konfederasyona bağlı 50 ilin Cemiyet Başkanları katıldı.

Toplantıda ev sahibi olarak ilk sözü alan Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, Vali Çelik ve Başkan Işık’a teşekkür ederek; “Bu ev sahipliğini sizlerle gerçekleştirdik, minnettarız.” Dedi. 81 ilin cemiyet başkanını Kütahya’da ağırlamanın kendileri için onur kaynağı olduğunu belirten Sağlam, “30 Ağustos Zaferinin 100. Yılı hep birlikte kutladık. Katılımlarınız için teşekkür ederim inşallah sizin için her şey güzel geçmiştir.” İfadelerini kullandı.

‘20 BİN MEDYA ÇALIŞANININ VATAN BORCU’

100 yıl önce muhteşem bir zafer kazanmış Türk Milletinin bağımsız ve hür yaşama iradesini tüm dünyaya haykırdığını belirten Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı,  “Bu zaferin temelini attığı Cumhuriyet bağımsızlık ve istikbalimizin ölümsüz eseridir. Bu önemli günde tüm Türkiye’ye bir kez daha duyuyoruz ki Gazeteciler Konfederasyonu olarak demokratik, laik sosyal hukuk devleti anlayışı içinde ülkemizin bütünlüğüne bağımsızlığına birliğine sahip çıkma kararlılığımız hiçbir koşulda değişmeyecektir. Kahraman atalarımızdan teslim aldığımız bu kutsal toprakları gerektiğinde canımız pahasına korumak, temsilcisi olduğumuz 20 bin medya çalışanının öncelikli vatan borcudur” ifadelerini kullandı.

‘ŞEHRİN DEĞERLERİ SAYENİZDE YANKI BULUYOR’

Böyle anlamlı bir toplantının Kütahya ev sahipliğinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, başta Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam olmak üzere, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yönetim Kurulu Üyelerine ve Vali Ali Çelik’e teşekkür etti. Kütahya belediyesinin tamamlanan ve devam eden projeleri hakkında bilgi veren Başkan Işık, “Küçük şehirlerde alışkanlığı değiştirmek istememekten gelen bir yeniliğe karşı oluş var. Her büyük projemizde bunları yaşadık. Bu yüzden bizim için medya mensupları çok önemli. Sizler zor bir mesleği icra ediyorsunuz. Zaman zaman ne kadar sıkıntılar çektiğinizi biliyorum bu yüzden elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz.” Dedi. Basın mensuplarının şehrin kimliğini yukarılara taşımak için çaba gösterdiğini belirten Işık, şehrin değerlerinin daha çok insanla paylaşılması için basının taşıdığı öneme değindi.

‘SİZLER BİZİM DİLİMİZSİNİZ’

Daha sonra heyet DPÜ Rektörlüğü’nde Prof. Dr. Kazım Uysal ile bir araya geldi. Başkanları makamında ağırlayan Rektör Uysal, “Büyük Zafer’in 100. Yılı vesilesiyle Kütahya’da birçok etkinlik yaptık, birçok misafirimiz ağırladık. 30 Ağustos bu yıl büyük bir coşkuyla kutlandı. Ben 20 yıldır Kütahya’dayım bu seneki kadar görkemli, anlamlı, bu kadar çok katılımlı kutlamalara şahit olmamıştım. İnşallah bundan sonraki yıllarda böyle devam eder. Sizler de ülkemizin birçok ilinden gelip bu anlamlı gününüzde bize destek olduğunuz.” Dedi.  Gazetecilerin kendileri için önemine vurgu yapan Rektör Uysal, “Çünkü yaptıklarımızı dışarıya duyuran sizlersiniz. Sizler bizim görünür yüzümüz, dilimizsiniz. Bizim kalbimizsiniz. “ dedi. DPÜ markasını basın mensupları sayesinde belli bir yere getirdiklerini dile getiren Rektör Uysal, bu markayı ili,  ülkeyi aşacak bir dünya markası haline getirmek istediklerini vurguladı.

Programın devamında Rektör Uysal başkanları, Vali Ali Çelik’in de katıldığı öğle yemeğinde misafir etti. Vali Çelik, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam’ başkanları kendileri ile buluştur için gösterdiği gayret dolayısıyla teşekkür etti. Başkanların Kütahya’da Zafer Haftasında biriktirdiği anıların kendileri için bulunmaz bir nimet olduğunu belirten Vali Çelik, “İyi ki varsınız” dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *