HERKES İÇİN ADİL BİR YIL OLSUN

475

2022 -2023 Adli Yıl Açılışında son kez hukukçulara seslenen Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam, görevini bir ay sonra yapılacak genel kurulda devredeceğini belirtti. Hukukçuların haksızlık ve adaletsizliğe boyun eğmemesi gerektiğini belirten Atam, herkes için adil bir yıl diledi.

‘GÖREVİMİ DEVREDECEĞİM’

Kütahya Adliye Sarayı Bahçesinde Kütahya Barosu ile Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ortaklığında 2022 -2023 Adli Yıl Açılış Töreni düzenlendi. Dört dönemdir Kütahya Barosu Başkanlığı görevini yürüten Kütahya Baro Başkanı Av.Ahmet Atam,  açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 8 yıldır büyük bir onurla yürüttüğü görevini bir ay yapılacak genel kurulda devredeceğini belirten Atam,  “Hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi ve demokratik kurumlarımızın eksikliklerinin giderilmesi için azimle, yılmadan, tüm olumsuzluklar karşısında, sonuna kadar hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının, insan haklarının ve savunmanın kutsallığını dile getirip bu kavramlara işlerlik kazandırmak, hukuku korumak ve en önemlisi de keyfiliklerle savaşıp ve aksaklıklarla mücadele etmek durumundayız.” İfadelerini kullandı.

‘ADALETSİZLİĞE BOYUN EĞMEMELİYİZ’

Hukuku ve kaidelerini, eğmeden, bükmeden, fakatsız, lakinsiz, her tür tesirden uzak ve daha da önemlisi cesurca uygulamak zorunda olduğumuzu belirten Atam, aksi halde, hukukun sadece infak ve iaşelerini temin ettikleri bir meslekten, bir vasıtadan ileri gitmeyeceğini vurguladı. Hiçbir kişinin, grubun ya da siyasi oluşumun etkisinde kalmadan adaletin tecellisi, adil yargılanma hakkı için ve her tür hukuksuzluğa karşı dik bir duruş sergileyerek ikbal ve istikbal kaygısı ve korkusu gütmeden doğrunun ve haklının yanında olmaları gerektiğini vurgulayan Atam, “Bilgimizle hukukun üstünlüğü ve insan haklarının savunmanı olmalı, tarafsızlığımızı ve bağımsızlığımızı etkileyebilecek hiçbir müdahaleye karşı sessiz kalmamalı, haksızlığa, adaletsizliğe boyun eğmemeliyiz.” Dedi.

‘HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNMALIYIZ’

Hukukun üstünlüğünün, hukuk devletinin, adil yargılanma duygusunun ve toplumsal barışın sağlanmasının ancak ve ancak; hukuku uygulayanların güçlü, cesur ve bağımsız olmalarıyla orantılı olduğuna dikkat çeken Atam, hukukçuların her ne olursa olsun bezginlik göstermemesi, yılmaması, korkmaması, hak için, adalet için, onurları için hukukun üstünlüğünü savunmalı, hukuksuzluğun karşısında olmaları gerektiğini belirtti.

Adalete ve hukuka duyulan güvenin artacağı, hukukun üstün olacağı, insan hak ve özgürlüklerinin arzulanan seviyeye geldiği ve tüm yurttaşların bundan hakça nasibini aldığı, demokrasinin temel ilkelerinin hüküm sürdüğü,  hiçbir siyasi veya ekonomik menfaatin insan yaşamından daha değerli olmadığının idrakine varıldığı,  hukukun içselleştirebildiği,  İçimizdeki vicdan ve adalet duygusunu kaybetmeden, kardeşçe, barış içinde yaşamamız dileğinde bulunan Atam,  yeni adli yılın hayırlı olmasını ve herkes için adil bir adli yıl olmasını diledi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *