KARANDA İHA ÖDÜLÜ ERDOĞAN’DAN ALDI

463

Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması’nda şampiyon olan KARANDA İHA Takımı, TEKNOFEST’te ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, “Arkadaşlarımızın başarısı asla bir tesadüf değil ve beklediğimiz bir sonuçtu” dedi.

Samsun Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı TEKNOFEST’in akademik paydaşlarından olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), ödül töreninde Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, akademik personel  ve öğrenciler ile temsil edildi. Kütahya’da gerçekleştirilen TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması’nda DPÜ’ye birinciliği getiren ve TUSAŞ Ödülü ile ödüllendirilen KARANDA İHA, 30 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen TEKNOFEST Ödül Töreni’nde Altın Performans Birincilik Ödülü’nü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Festivalin son gününde ise şampiyon ekip, Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcısı Hasan Göçmez, TEKNOFEST Kurum Temsilcisi Arş. Gör. Dr. Recep Uğur Acar, Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Ali Samet Öngen ve stant ekibimizin katıldığı törende şampiyonluk kupasını Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın elinden aldı.

Yeni dönemde daha çok alanda ve daha çok takımla geldikleri aşamaları bir ileri basamağa yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Rektör Uysal, “Gençlerimizin bu denli çalışkan ve üretken olması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Takımlarda yer alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca burada Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ni TEKNOFEST Karadeniz’de temsil eden stant ekibimizden Arş. Gör. Dr. Recep Uğur Acar’a Arş. Gör. Dr. Ali Samet Öngen’e, bizlerin gözbebeği olan tamamen gönüllü olarak burada yer alıp halkımıza üniversitemizi anlatan öğrencilerimiz Gülsen Özdemir, Abdülmuttalip Şahan, Huriye Burçin Koç, İsa Barışan, Rohat Öztürk, Melek Durlanık ile ekip olarak katılım sağlayarak bizlere mutluluk veren DUSCART ve Şahin Roket üyelerine teşekkürü bir borç bilirim”dedi.

‘BAŞARI TESADÜF DEĞİL’

TEKNOFEST takımlarından sorumlu olan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, “Öncelikle DPÜ KARANDA takımımızın Danışmanı Mühendislik Fakültemizin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Soydan Serttaş’ı, kaptan Makine Mühendisliği öğrencimiz Ömer Melih Sevici’yi, Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Makine bölümünden öğrencilerimiz Kemal Metin, Ahmet Aziz Bilgin, Ahmet Kaan Beyaz, Eyüp Çilkaya, Hazal Esin Dündar ve Sefa İyik’i iki yılı aşkın süredir yürüttüğü çalışmalarının karşılığını aldıkları için en içten duygularımla kutluyorum. Arkadaşlarımızın başarısı asla bir tesadüf değil ve beklediğimiz bir sonuçtu. İlk önce Kütahya’nın ev sahipliğindeki Serbest Görev Yarışları’nda da ilk günden bu yana büyük bir takım çalışması gösterdiler. Ardından büyük bir ekiple birlikte bu yıl ilk kez ‘Akademik Paydaş’ sıfatıyla yer aldığımız standımızda ziyaretçilerimize bir hafta boyunca yaptıkları çalışmalarını aktardılar” dedi




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *