TAKSİMETRE AÇILIŞINA ZAM

621

Kütahya Belediye Meclisi toplantısına yeni taksimetre ücretleri damgasını vurdu. 7,5 TL olan taksimetre açılışı komisyon kararıyla 10 TL, 7,5 TL olan kilometre başına fiyat ise 10 TL olarak değiştirildi olarak değiştirildi.

Kütahya Belediye Meclisi 4. Dönem 8. Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Ödül töreninden sonra, Eylül ayı olağan meclis toplantısında gündem maddelerine geçildi.

7,5 TL’DEN 10TL’YE ÇIKTI

Meclis toplantısına taksimetre ücretlerinde artış talebi de değerlendirildi.  Mevcut tarife 20 TL olan kısa mesafe ücretine taksici esnafı 30 TL talep ederken; kısa mesafe ücreti komisyon kararıyla 20 TL olarak kaldı. 7,5 TL olan taksimetre açılışına taksici esnafı 15TL talep ederken komisyon kararıyla taksimetre açılışı 10 TL olarak değiştirildi. 7,5 TL olan taksimetre kilometresine taksici esnafı 15TL talep ederken komisyon kararıyla taksimetre açılışı 10 TL olarak değiştirildi. Mevcut tarifede 0,75 TL olan birim mesafe ücretine taksici esnafı 1.50 TL talep ederken komisyon kararıyla birim mesafe ücreti 1 TL olarak değiştirildi.

Komisyonun gerek içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar, gerek çevre illerdeki taksimetre ücretlerini dikkate alarak böyle bir karar aldığını ifade eden Başkan Işık, “Hem açılışa hem km başına zam veriyoruz. Bundan sonra kaç kişi taksiye biner yaşayıp göreceğiz.” İfadelerini kullandı.  

‘BİLİM VE SANAT MERKEZİ OLACAK’

Endüstri meslek lisesinden kalan alanın ilgili kurumların müracaatı ile eğitim tesisleri alanına dönüştürülmesinin de tartışıldığı toplantıda Başkan Işık, söz konusu alanın Bilim ve Sanat Merkezi kullanılacağını dile getirdi.

Binaların depreme dayanıksız olduğu için yıkıldığını ifade eden Başkan Işık, “Başka yerde daha güzel daha büyük bir bina mesleki eğitim için zaten yapılacak. Burası şehrin merkezinde yeni bir yeşil alan olarak değerlendirilecek. Sadece lejant değiştirilecek.” Şeklinde konuştu. 

‘SIRA ONA GELMEDİ’

Yeni Zafer Meydanı’nın engelli erişimine uygun olacağını vurgulayan Başkan Işık, “Kütahya Belediyesi, Kütahya belediyeleri arasında ilk kez erişilebilirlik belgesi almış örnek gösterilen belediyelerden birisi. yaptığımız her imalatta da erişilebilirlik özeni gösteriyoruz. Ama Zafer Meydanı’nda sıra daha oraya gelemdi. Rötuşlar henüz bitmedi.” İfadelerini kullandı.

Belediye Meclisinin 03.08.2022 tarih ve 239 sayılı kararıyla Araştırma Geliştirme ve Tanıtım Komisyonuna havale edilen “Görevi esnasında vefat eden Kütahya Belediyesi Personeli Ali Candan’ın isminin, inşaatı devam eden Şehir Hastanesi ile Millet Bahçesi arasında isimsiz bulunan caddeye verilmesi talebi ile şehrimizde bulunan diğer isimsiz sokaklara isim verilmesi” konusunun müzakeresi karara bağlandı.

Vefa Mahallesinde bulunan isimsiz caddeye Kütahya Belediyesi itfaiye personeli olarak görevi yaptığı sırada hayatını kaybeden Cengizhan Tetikişçi isminin caddeye verilmesi karara bağlandı.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *