Halk dilinde ‘kireçlenmenin’ azaltılmasına yönelik yenilikçi bir mühendislik yaklaşımı benimseyerek hastalığın yapısal ilerlemesini önleyecek potansiyel yeni bir tedavi yönteminin ön çalışmalarını hayata geçiren KSBÜ’lü akademisyenler TÜSEB’den destek aldı
HEDEF KİREÇLENMENİN AZALTILMASI
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) akademisyenlerinin, ‘kireçlenmenin’ azaltılmasına yönelik gerçekleştirdikleri proje çalışması Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Proje çalışması Doç. Dr. Fatih Kar sorumluluğunda ve Doç. Dr. Cansu Özbayer, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çakır Gündoğdu ile Öğr. Gör. Ezgi Kar’dan oluşan araştırma ekibi tarafından gerçekleştirilecektir.
ESOGÜ-KSBÜ ortaklı “Dejenere Sinovial Sıvılar İçin Hareketi Kolaylaştırmaya Yönelik Yeni Sentezlenmiş Enjekte Edilebilir Bor Nitrür Hyalüronik Asit Hibrit Hidrojellerin Tribolojisi ve Osteoartrit Üzerinde Moleküler Araştırmaları” başlıklı proje TÜSEB Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (B grubu) kapsamında desteklenmeye değer bulundu.
YENİLİKÇİ YAKLAŞIM
Doç. Dr. Kar yaptığı açıklamada, “Proje çalışmamız, halk dilinde ‘kireçlenmenin’ azaltılmasına yönelik yenilikçi bir mühendislik yaklaşımı benimseyerek hastalığın yapısal ilerlemesini önleyecek potansiyel yeni bir tedavi yönteminin ön çalışmalarını kapsamakta ve disiplinler arası bir araştırma olma özelliğini taşımaktadır. Proje 2 yıl süre ile desteklenecektir.” dedi.