PAKİSTEN TARİHİNİN EN BÜYÜK FELAKETİNİ YAŞIYOR

527

HAYDİ KÜTAHYA

YARDIM ELİNİ UZAT

Tarihinin en büyük afetini yaşayan Pakistan için AFAD öncülüğünde acil yardım kampanyası başlatıldı. Bin koli gıda malzemesi afet bölgesine yola çıkarken; AFAD İl Müdürü Ahmet Ali Artun, “Kurtuluş Savaşı’mız sırasında milletimize en büyük desteği veren Pakistanlı kardeşlerimiz zor durumda. Haydi Kütahya yardım eli uzatmaya” dedi.

YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI

Pakistan’ın üçte birinin sular altında kalmasına neden olan sel felaketi sonrasında Pakistan Ulusal Felaket Yönetimi’nin 7 Eylül tarihli raporunda 14 Haziran’dan itibaren toplamda Bin 355 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 12 bin 722 kişinin ise yaralandığını açıklandı. Raporda, 1 milyon 712 bin 514 konutun zarar gördüğü ve 750 bin üstünde hayvanın can verdiği belirtildi. Ülkede yaşanan felaketin ardından Türkiye’den Pakistan için yardım seferberliği başlatıldı. Kütahya’dan da Pakistan’a yardım tırı yola çıktı. Selden etkilenen afetzedelere ulaştırılmak amacıyla Kütahya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) öncülüğünde başlatılan acil yardım kampanyası kapsamında toplanan bin koli gıda malzemesi Pakistan’a ulaştırılmak üzere Ankara’ya uğurlandı.

BİN KOLİ GIDA YOLLANDI

Yardım tırının dualarla uğurlanmasının ardından açıklamada bulunan AFAD İl Müdürü Ahmet Ali Artun, “Tarihinin en büyük afetini yaşayan Pakistanlı kardeşlerimiz zor durumda, Kurtuluş Savaşı’mız sırasında milletimize en büyük desteği veren kardeşlerimize Sayın Valimiz Ali Çelik himayelerinde Kütahya Halkının yüreğinden bir tır gıda kolisi gönderdik. Tüm halkımızı bu yardım kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz. Haydi Kütahya yardım eli uzatmaya…” dedi. Pakistan’da yaraların sarılmasına destek olmak isteyenler; Ziraat Bankası TR20 0001 0001 7935 0739 3050 11 hesabından yardımda bulunabilecek.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *