İYİ PARTİ PAZAR GÜNÜ SEÇİME GİDİYOR ‘ADAY OLMAYACAĞIM’

325

8 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek Olağan Kongrelerinde il başkanlığı için iki aday olacağını öngören İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Ali Soycan, “Ben devam etmeyi düşünmüyorum. Ama tabii ki de partimizin de, gelen yönetimlerin de hizmetinde olacağız.” İfadelerini kullandı.

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Ali Soycan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Kütahya ve Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu. Soycan, 8 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek Olağan Kongrelerine dair de konuştu.

‘HALKIMIZ PROVOKASYONA GELMEZ’

2023’ün demokrasinin daha sağlıklı, özgürlüklerin daha hissedilir, adaletin tesis edilmiş, ekonominin, insan haklarının yerinde olduğu, tüm halkımızın yaşam standartlarının ülkemize yakışır düzeye geldiği bir yıl olmasını dileyen Ali Soycan, geçtiğimiz günlerde suikaste kurban giden Doç Dr. Sinan Ateş’e de rahmet diledi. Suikastın yeni faili meçhulleri başlatmamasını temenni eden Soycan, seçim sürecinde ülkemizi germeye çalışan şer odakları varsa yetkin emniyet güçlerimizin onlara izin vermeyeceğini vurguladı. Bu elim olay üzerine yeterince tepki verilmediğine de dikkat çeken Soycan, “Ülkemiz inşallah seçim öncesi farklı bir kaosa götürülmez. Ben halkımızın bu tür provokasyonlara gelmeyeceğini düşünüyorum.” Dedi.

‘GELEN ZAM ERİYOR

EKONOMİ SARMALA GİRDİ’

Asgari ücret açıklanmadan zamların peş peşe geldiğini dile getiren Soycan, “Zamların peş peşe geliyor olmazı ekonominin belli bir sarmala girdiğini gösteriyor. Bu asgari ücret inşallah kısa vadede erimez.” Dedi. Daha önce en düşük emekli maaşı ile asgari ücret arasındaki makasın bu kadar büyümediğini dile getiren Soycan, “Emekliler daha önce asgari ücretin iki katı maaş alıyordu. Bu işçi ve memur emeklilerimizde böyle Bağ-Kur emeklilerimiz ise zaten perişan vaziyette.” Dedi.

Emekli maaşlarının en az asgari ücret düzeyinde olmasının İYİ Parti’nin olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Soycan, kendi iktidarlarında bu haksızlığı adetsizliği düzelteceklerini ve Türkiye’yi eski yaşanabilir mutlu insanların ülkesi haline getireceklerini dile getirdi. Vergi dilimlerinde yeterli katsayıların sağlanamadığına da değinen Soycan, insanların kısa sürede üst vergi dilimine girdiklerini bunun kısa sürede düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

‘PİŞMİŞ AŞIN AŞÇISI ÇOK OLURMUŞ’

Kütahyalı EYT’lilerin Şubat ayının başında kendilerini ziyaret ettiğini ifade eden Soycan, “O günlerde iktidar partisi ve yandaşları kendilerine randevu bile vermemişlerdi.” Dedi. O günden beri işi takipçisi olduklarını söyleyen Soycan, “Ankara’ya gittiğim gün söyledim. 2018 yılında bu konuda ilk önergeyi veren biziz. Ama pişmiş aşın aşçısı çok olurmuş. EYT ile emekli olacak kardeşlerimiz inşallah yeni mağduriyetler oluşmadan haklarını alırlar.” Şeklinde konuştu.

8 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek Genel Kurulda il başkanlığı ve yönetimi seçimi yapacaklarını belirten Soycan, “Tüm Türkiye’de seçimlere gidiliyor. Seçim öncesinde aday adayı olacakların istifa etmesi, yönetimlerin boşalmasına sebep oluyordu. Bunun önüne geçilmesi için genel kurullar öne çekildi. Bu süreçte herhangi bir aday adayı olacak kişilerin il ilçe başkanı ve yönetiminde olmamasına dair tavsiye kararı alındı.” Dedi.

MUHTEMEL İKİ ADAY VAR

Resmi açıklama olmasa da 2 aday olacağını tahmininde bulunduklarını ifade eden Soycan, şu ifadeleri kullandı. “Bir şenlik içinde genel kurulumuzu yapacağız. Gelen arkadaşa görevimizi devredeceğiz. Geçtiğimiz yıl bir boşluk oluşmuştu biz atanmıştık. Bir yılımızı doldurduktan sonra 367. Günde görevimizi devredeceğiz. Ama tabii ki de partimizin de gelen yönetimlerin de hizmetinde olacağız. Ben devam etmeyi düşünmüyorum. Üzerime düşen misyonu yerine getirdiğimi düşünüyorum. Takdir kamuoyun olsun.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *