ÇİNİNİN KALBİ BURADA ATACAK

492

Kütahya’da Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesinden alınan 77 milyon 199 bin TL’Lik hibe ile bir merkez hayata geçirilecek. Merkezde çini ve seramik sektörünün ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarım, Ar-Ge, inovasyon, dış ticaret gibi konularda destekler verilecek.

Kütahya’da Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Avrupa Birliği ve IPA (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı) tarafından Kütahya Belediyesine verilen hibe ile yapımına başlanan merkezin inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

77 MİLYONLUK HİBE KAZANILDI

Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü, tasarım, Ar-Ge, inovasyon, dijitalleşme ve pazarlama alanında şehre katkı sağlamak amacıyla Kütahya’da Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi’ni hazırladı. Çini ve Seramik sektörünün ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanan proje, Avrupa Birliği ve IPA (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı) tarafından 77 milyon 199 bin Türk Lirası hibe almaya hak kazandı.

SEKTÖRE DESTEK VERİLECEK

Alınan hibeyle, Kütahya’da Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi (RAYSOP) kapsamında ilk faaliyet olarak hayata geçirilen merkezin inşaatı, Kütahya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından tüm hızıyla sürdürülüyor. Tamamlanma aşamasına gelen merkezde, şehrimizin ekonomisine büyük katkı sağlayacak çini ve seramik sektörünün ihtiyaçlarına yönelik olarak sektör temsilcilerine tasarım, Ar-Ge, inovasyon, dijitalleşme, dış ticaret ve pazarlama gibi konularda yetkin donanımlı ekipmanlar ile destekler verilecek.

Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğümüz, projenin yürütülmesindeki tüm süreçleri titizlikle takip ediyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *