24 SAAT BOYUNCA DURMADAN DEPREMZEDELERİN İÇİNİ ISITMAYA ÇALIŞIYORLAR

330

Gediz’den yola çıkan 3’üncü mobil tarhana aracı da hizmet vermeye başladı. 5 kişilik ekip tarafından hazırlanan çorbalar depremzedelere, 24 saat boyunca aralıksız çorba ikramı yapıyor. Ekipler Gedizli vatandaşların tarhanalarını sıcak bir şekilde ikram ettiklerini belirten ekipler “Bir nebze de olsa depremzedelerin içini ısıtmaya çalışıyoruz” dedi.
Gediz ilçesinden deprem bölgesine gönderilen mobil tarhana aracı hizmet vermeye başladı.
Gediz’den Hatay’a gönderilen 3 adet mobil tarhana aracı depremzedelere ve arama kurtarma çalışması yapan vatandaşları sıcak tarhana çorbası dağıtmaya başladı.
5 kişilik ekip tarafından deprem bölgesinde farklı noktalarda tarhana çorbası dağıtan Gedizliler bir nebze de olsa depremzedelerin içini ısıtmaya çalışıyorlar.
Kış günü soğuktan etkilenen depremzede kardeşlerimiz için bölgede Mobil Tarhana Çorbası dağıttıklarını söyleyen ekip üyesi Hasan Yörür, “Hatay’ın girişinde Opet bayi yanında öncelikle Serinyol mahallesi halkı için ve yardıma gelen bütün vatandaşlarımıza tarhana servisine başladık. Gedizli vatandaşlarımız tarafından toplanan tarhanaları 24 saat boyunca sıcak bir şekilde buradaki insanlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Vesile olanlardan Allah razı olsun” dedi.

‘BİZ DE GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ’

Gediz Belediyesi’nin iki depremin ardından başlattığı yardım kampanyası, Gediz halkından yoğun destek gördü. Toplanan acil yardım malzemeleri Tırlara yüklenerek afet bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıkarak deprem bölgelerine sağ salim ulaştı.

Başlatılan yardım kampanyasında gece gündüz demeden Gediz Belediyesine ve diğer belirlenen toplanma noktalarına gelerek tek yürek olan vatandaşlar, yardımları kolileyerek elden ele tırlara yüklenmesine destek oldular.

Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz. Ülkece derin üzüntü içeresindeyiz. Gediz Belediyesi ve Gediz halkı olarak seferber olduk. Depremin hemen ardından harekete geçerek her türlü yardımı yapmaya başladık, tüm hızıyla da yardımlarımızı ve desteğimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun katkıları sayesinde yardım toplama kampanyamızı halen devam ettiriyoruz. Merkezlerimize gönüllü hemşehrilerimiz yardımlarını getiriyor ve el ele hep birlikte toplanan malzemeler gece gündüz demeden TIR’lara yükleniyor. Çok şükür TIR’larımız deprem bölgesine ulaşmaya ve vatandaşlarımıza dağıtılmaya başlandı.  Bu tarifi zor günleri ve acıyı birlik beraberlik dayanışma içinde birlikte saracağız.” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *