SİMAV ÖRENCİK KEŞİFİ GERÇEKLEŞTİ

552

Eğrigöz Altın Madeni Projesi’nin ÇED olumlu kararının iptal talebi ile vatandaşların ve Kütahya Barosu’nun açmış olduğu davada ikinci bilirkişi keşfi gerçekleştirdi.

Simav-Örencik,Avcılar, Kavaklı Köylerinde Zenit Mad. A.Ş nin Altın Gümüş Madeni için aldığı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporuna ilişkin davada Kütahya Barosu’nun itirazları kabul edilerek bozulan karar gereğince yeniden yapılmasına karar verilen keşif gerçekleştirildi.

KÜTAHYA TEMA YALNIZ BIRAKMADI

Keşif öncesi köylerinde maden ocağı olmasını istemeyen köylüler bir araya geldi. Türkiye’den çok sayıda çevre kuruluşu da keşif öncesi köylülere destek verdi. Eğrigöz Dağı Örencik köyünde siyanürle altın madenciliğine hayır demek için bilirkişi heyetine dertlerini anlatmaya Kütahya TEMA gönüllüleri de katıldı. Gönüllüler, Örencik’teki keşif çalışmasında bulunarak doğadan yana olduklarını gösterdi.

Keşifte Kütahya Barosu Başkan Yardımcısı Av.Eda Eğmir Yüceer,Yönetim Kurulu Üyesi Av.Nihat Solmaz Baromuz Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av.Ali İhsan Bakır, komisyon üyeleri Av.Büşra Candan Av.Tuğçe Azmioğlu, Betül Kılıç da yer aldı.

‘TÜM İTİRAZLARI BİLİMSEL GÖRÜŞLERLE YAPTIK’

Kütahya Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av.Ali İhsan Bakır, köyde toplanan kalabalığa seslenerek kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. 44 yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir raporla karşılaştığını dile getiren Bakır, itirazlarını üniversitelerden görüş alarak yaptıklarını söyledi. Yürütmeyi durdurma aşamalarını anlatan Bakır, bilirkişi keşfine Halk Sağlığı Uzmanı, Jeofizikçi, Biyolog istedikleri dile getirdi. Kütahya Barosunun güçlü bir şekilde davaya destek verdiğini, Adana bürosunda Erzincan İliç altın madeni, İkizköy Akbelen davası, Akkuyu nükleer davalarında müdahil olarak hazır bulunan Adana Barosu avukatlarından Av.İsmail Hakkı Atal’ın da keşifte yer aldığını belirten Bakır, Örencik’te vatandaşların dik durduğunu ifade etti.  

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *