DEPREMDEN KURTULDU YANGINDAN KURTULAMADI

486

Depremin 5. günü Hatay’dan Kütahya’daki polis kızının yanına gelen Necip Çakmak, Meydan Mahallesi Mithat Paşa Caddesi üzerindeki 6 katlı bir apartmanın bodrum katında çıkan yangında dumandan etkilenerek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Aynı binada bulunan Besim Çakmak’ın hayati tehlikesi ise devam ediyor.

Meydan Mahallesi Mithat Paşa Caddesi üzerindeki 6 katlı bir apartmanın bodrum katında kağıt deposu olarak kullanılan bölümde yangın çıktı. 6 katlı bir apartmanın bodrum katında çıkan yangında adeta can pazarı yaşandı.

Yangında kısa sürede tüm apartmanı dumanlar sardı. Yangın nedeniyle evlerinde mahsur kalan ve dumandan etkilenenler oldu. Bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yoğun duman nedeniyle evlerinde mahsur kalan çok sayıda vatandaş kurtarılmayı bekledi.

11 KİŞİ KURTARILDI

Ekipler bir yandan mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya, bir yandan da yangını söndürmeye çalıştı. Bu arada dumanlar apartmanın üçüncü katındaki dairenin tüm odalarını sardı. İçeride kalan 2 kişiye güçlükle ulaşıldı. İki kişi baygın vaziyette ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Evlerinin balkonunda mahsur kalan 11 kişi ise, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre yangında, iki gün önce Kütahya’ya gelen depremzede 63 yaşındaki baba Necip Çakmak ve oğlu Besim Çakmak, evlerinde mahsur kaldı. Baba ve oğlu, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu mahsur kaldıkları evden baygın vaziyette çıkartıldı.

HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Ambulansla Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan baba Necip Çakmak, yapılan tüm müdahalelere rahmin kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Besim Çakmak’ın da hayati tehlikesini devam ettiği öğrenildi.

Kütahya Belediyesi İtfaiye Amiri Nihat Saltık, depodaki yangının 30 dakikalık çalışma sonucu tamamen söndürüldüğünü kaydetti. Polis olayla alakalı inceleme başlatırken, yangın sırasında yaşanan korku ve panik İHA kamerasına yansıdı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *