BAŞKAN IŞIK’TAN DUYARLI KÜTAHYALILARA ÇAĞRI ‘EVDE ATIKLARINIZI AYIRIN MOBİL MERKEZLERE ATIN’

723

Yedi ayrı atık bölmesinden oluşan Mobil Atık Getirme Merkezlerinin Kütahya’nın farklı noktalarına yerleştirildiğini ifade eden Başkan Işık, “Lütfen evinizdeki atıkları ayırarak bu hizmete katılın. Bu sayede geri dönüşümle hem yeni malzemeler yapılsın hem de enerji üretimine girdi sağlansın”dedi

‘KÜTAHYA’DA İLK’

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yer alan Mobil Atık Getirme Merkezi önünde basın açıklamasında bulundu. Mobil atık getirme merkezlerinin Kütahya’da faaliyete geçmesi ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasının şehir için önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Başkan Işık, Kütahya’da böyle bir çevre korumaya ve atıkların değerlendirilmesine yönelik çalışmanın ilk kez gerçekleşeceğine vurguladı. 

MOBİL MERKEZLER NEREDE?

7 bölmeden oluşan bu merkezlerin Millet Bahçesinin, Milli Eğitim Müdürlüğünün, Kent Parkın, Kütahya Modern’in, Necip Fazıl Kısakürek Okulu’nun, 30 Ağustos İş Merkezinin bulunduğu alana yerleştirildiğini açıklayan Başkan Işık, Zafer Meydanı, Cumhuriyet, Dumlupınar, Zafertepe, Atakent, Hilal Kent ve TOKİ mahallerine de 1’er adet merkez yerleştirildiğini ifade etti. Başkan Işık, bir kısım merkezin ise imalatının devam ettiğini belirtti.

Söz konusu 14 atık merkezinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hibesi olduğuna dikkat çeken Başkan Işık, “Belediyemizin kasasından 1 kuruş para çıkmadan bunlar şehrimize kazandırıldı.” Dedi.

‘HEM ÇEVREMİZ HEM EKONOMİMİZ KAZANSIN’

Vatandaşların evlerinde atık olarak değerlendirdikleri malzemeleri buralara getirdiğinde toplanan atıkların 2. Sınıf geri dönüşüm merkezine gönderileceğini ifade eden Başkan Işık, “Orada hem ekonomiye kazandırılacak hem çevrenin kirlenmesine engel olmuş olacağız.” Dedi. Temiz bir şehir ve gelecek nesillere kirletilmemiş bir çevre bırakmak isteyen Kütahyalılara çağrıda bulunan Başkan Işık, “Lütfen evinizdeki atıkları pil, atık yağ, elektrik elektronik, cam, metal, plastik ve kağıt olmak üzere ayırarak bu hizmetlere iştirak edin. Bu sayede geri dönüşümle hem yeni malzemeler yapılsın hem de enerji üretimine girdi sağlansın. Ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayalım”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *