KURAKLIK TEHDİDİ DEVAM EDİYOR

388

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınladığı güncel kuraklık haritalarında Kütahya, 2022 Kasım, Aralık, 2023 Ocak aylarındaki verilere göre kuraklık tehdidi ile karşı karşıya. Ocak 2023 verilerine göre Türkiye’nin genelinin “acil durum” ibaresi ile şiddetli kurak olduğu belirtilirken Kütahya’da da durum vahim

Kütahya’da havalar mevsim normallerinin üstünde seyrederken beklenen yağışların gelmemesi ise vatandaşları gelecek günler için endişelendiriyor.

KURAKLIK HARİTALARI ACİL DURUMU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Kütahya’da yaşanan kuraklık; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ülke genelinde yayınladığı güncel kuraklık haritalarında da gözler önüne serildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yılın ilk kuraklık haritasında Kütahya’nın büyük bir kısmının ‘olağanüstü kuraklık’ tehlikesi altında olması dikkat çekti.

Standart Yağış İndeksi (SPI) metoduna göre hazırlanan 3 aylık haritada da Kütahya’nın kuraklık durumu dikkat çekti.

DURUM VAHİM

Kütahya, geçen yılın Kasım ayından bu yılın Ocak ayını da kapsayan 3 aylık dönemi kapsayan haritada bir kısmı şiddetli, bir kısmı da orta şiddetli seviyelerinde değerlendirildi.

Ocak 2023 verilerine göre Türkiye’nin genelinin “acil durum” ibaresi ile şiddetli kurak olduğu belirtildi. 1 aylık verilerle Kütahya genelinde de şiddetli kuraklık hüküm sürüyor.

Yayımlanan haritaya göre Kütahya’nın yanı sıra; Yalova, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Afyonkarahisar, Konya, Ankara, Karaman, Mersin, Osmaniye, Mersin, Bayburt, Ağrı ve Muş olağanüstü kuraklık tehlikesi altında.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *