İSMET GÜRAL KÜTAHYA’YI İFTAR SOFRASINDA BULUŞTURDU: GELENEK YİNE BOZULMADI

441

Kütahya protokolü İsmet Güral’ın her yıl düzenlediği ve geleneksel hale gelen iftar yemeğinde bir araya geldi. Pandemi dolayısıyla iftar yemeklerine ara vermek zorunda kaldıklarını dile getiren İsmet Güral “Şükürler olsun ki bugün iftarımızda tüm arkadaşlarımla dostlarımla bir araya gelmeyi Allah nasip etti. Seneye iftar soframızı kurmak da nasip olur inşallah” dedi.

Güral Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, iftar yemeği düzenledi. İsmet Güral’ın ev sahipliği yaptığı İftar yemeğine Vali Vekili Mustafa Güney ve yardımcıları, Belediye Başkanı Prof.Dr. Âlim Işık, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun,  Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Kütahya Eski Valisi Şerif Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, Daire Müdürleri, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile İsmet Güral’ın dost ve arkadaşları katıldı.

İsmet Güral iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmasına şubat ayında yaşanan deprem felaketini hatırlatarak başladı. Güral “Bugünlerde çok gündemde olmasa da şubat ayını büyük bir felaketle karşıladık. Hepimizin bildiği gibi depremde 50 binin üzerinde insanımızı kaybettik. Pek çok sayıda insanımız da yaralandı. Hepimizin adına hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralı olanlarımıza şifa diliyorum” ifadelerini kullandı.

‘GÖNÜL ALMAK, HATIR

YAPMAK ÇOK ÖNEMLİ’

Hayatın çok kısa olduğuna değinen İsmet Güral birlik ve beraberlik vurgusu yaparak “Hayatı pek çok şekilde tarif etmek mümkün. Ben hayat içi su dolu çatlak bir tepsiye benzetirim.  O çatlaktan akıp giden hayatımızı güzelce yaşamak için en önemli mesele dostlarla beraber olmak.  Anılarımızı sevdiklerimizle biriktirmek onlarla paylaşmak. Her şey dostlarla beraber güzel oluyor. Hepimiz birbirimizi sevip saygı duyduğumuz zaman yılları devirebiliyoruz” dedi. Herkesten bir ricası olduğunu dile getiren Güral “Biz dostlarımla hep söyleriz ‘Birbirimize çok vakit ayıramıyoruz’ diye. Siz bunu yapmayın. Yüz yüze olmasa bile telefonla sevdiklerimizin halini hatırını sormak, gönül almak hatır yapmak çok önemli” diye konuştu.

Ramazan ayında duasının sevdiklerine daha nicelerini eklenerek sofrasının genişlemesi olduğunu kaydeden İsmet Güral “Sofralarımız büyüsün. Onlarla da bu sofraya oturalım. Davetime teveccüh gösteren herkese, soframı şereflendirdikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İftar yemeğinin ardından İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yapılan duada eller hep birlikte semaya kalktı. Demirtaş “Ramazan ayının 5. Gününde şu güzelim iftar vaktinde bu güzel mekânda bir araya geldik. Hep birlikte yarabbi iftarımızı yaptık sana şükürler olsun” dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *