KANAL KÜTAHYA’DA TEMEL ATILDI ‘‘BİZ GİTMEYECEĞİZ ONLAR GELECEK’

353

Kanal Kütahya’nın temel atma töreninde konuşan Başkan Işık, “Hafta sonu Kütahya’da kalmayıp başka şehirlere piknik veya gezintiye giden vatandaşların, etabın tamamlanmasıyla Kanal Kütahya’da vakit geçirmek isteyeceğini ifade etti. Başkan Işık, Kanal Kütahya’nın başka illerden de tercih edilen bir proje olacağını vurguladı

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın vizyon projelerinden biri olan Kanal Kütahya’da temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Ali Çelik, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal ve il protokolü katıldı.

‘KANALIN YARISI TAMAMLANMIŞ OLACAK’

Projenin toplamda 3 kilometre uzunluğunda ve 293 bin metrekare olacağını belirten Başkan Işık, “Bugün temeli atılacak göl alanının metrekaresi 78, rekreasyon ve donatı alanı ise 215 bin metrekare olmak üzere göl alanının 43 bin metrekaresini bugün ilk etapta temelini atarak imalatına başlayacağız. İlk etapta bin metrekaresini şehrimize kazandırmış olacağız. 3 km’lik kanalın yarısını şu an temelini attığımız etapla tamamlamış olacağız.” İfadelerini kullandı.

Hafta sonu Kütahya’da kalmayıp başka şehirlere piknik veya gezintiye giden vatandaşların başka yerlere gitme ihtiyaçlarını minimuma indirmek amacında olduklarını ifade eden Başkan Işık, Kanal Kütahya’nın başka illerden de tercih edilen bir proje olacağını vurguladı.

‘KANAL SULAMA YAPMAYA DEVAM EDECEK’

20 adet parselde toplam 180 bin 197 metrekarelik kamulaştırma yaptıklarını dile getiren Başkan Işık, “12 parselde de takasla kamulaştırma işlemini tamamladık. Karşılıklı gönüllülük esasıyla 37 parça hissede de takas işlemi yaptık. 9 hisseyi dava yoluyla kamulaştırdık. Hala kamulaştırması yapılmaya devam eden parsellerimizde var. Devlet su işlerinden de parsel aldığımız alanlarda ilave oldu. Devletimizin bu proje katkısı yadsınamaz. Bu proje önemli bir adımdı.” Dedi. Bugüne kadar şehirde olmamış birçok etkinlik alanıyla değerlendirilebilecek bir projeye imza atacaklarını ifade eden Başkan Işık, kanalın sulama görevini de yapmaya devam edeceğini açıkladı.

‘YÜZDE 74’Ü ORMAN OLAN ŞEHİRDE MESİRE ALANI YOK’

Yüzde 74’ü ormanlık alan Kütahya’da şehir içinde bir mesire alanı bulunmadığını belirten MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Hafta sonu vatandaşlarımızın Eskişehir’e gitmesinden de bir muzdariplik yaşıyorduk. Vatandaşlarımız neden oraya gitsinler? Burada bir sosyal donatıya ihtiyaç olduğu açıkça belliydi. 3-5 yıl sonra buraları tanıyamayacağız. Diğer illere gezmeye giden vatandaşlarımıza artık bunlar Kütahya’mızda da var oralarda da gidebilirsiniz, eğlenebilirsiniz diyeceğiz. Yalnızca kendi vatandaşlarımıza değil dışardan gelen vatandaşlarımıza da buraya misafir olmaya gelecek. Başbakanımızın seçim vaadiydi olan projenin peşini hiç bırakmadı ve ısrarla takip etti. İnşallah bu proje bu bölgenin en güzel alanı olacak.” İfadelerini kullandı.

‘ŞEHRİN SEYRİNİ BELEDİYECİLİK DEĞİŞTİRİYOR’

Haftada belirli günler Hatay’daki görevine döneceğini belirten Kütahya Valisi Ali Çelik, “Mesaimin belli bir dönemini Kütahya’dan uzak geçirmiştim Kütahya’da olmak güzel. Sizlerle bir arada olmak daha da güzel özellikle böyle güzel projeler etkinliklerle bir araya gelmek en güzeli.” Dedi.  Belediyeciliğim şehrin seyrini değiştiren her türlü faaliyete imzası attığını dile getiren Çelik, “O yüzden yaptıkları ya da yapmadıkları her anlamda hepimiz açısından son derece önemli anlamlar doğuruyor. İnşallah Kanal Kütahya projesi gibi birçok hizmetin temel atma ve açılışında bir araya geliriz” dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *