‘HAYALİMİZ YONCALI’NIN KAMP MERKEZİ OLMASI’

251

Sekiören ve Parmakören Mahallesi’ndeki taşınmazların takası ile Yoncalı’nın sporcu kamp merkezi olması için ilk adımı atacaklarını ifade eden Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, takas sayesinde açılışa hazır, üç bloğun apart otel olarak kullanılabileceğini belirtti

Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, Kütahya Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında Yoncalı’nın Kütahya ve çevre illerden gelen sporcuların bir kamp merkezi haline gelmesi için hayata geçirilecek bir gelişmeyi paylaştı.

TAKAS TALEBİ GÜNDEME GELDİ

Meclis toplantısında Sekiören Mahallesi bulunan taşınmazlar ile mülkiyeti Kütahya Belediyesine ait Parmakören Mahallesi taşınmazların takas talebi müzakere edildi.

Parmakören mahallesindeki mülkiyeti Kütahya Belediyesine ait 8 adet arsa vasıflı taşınmaza karşılık takası talep edilen Sekiören’deki taşınmazların 1453 konutları ile cezaevi arasında üç blok halinde kullanıma hazır üç otel bloğu olduğu belirtildi.

KONUMU SPOR TESİSLERİNE ÇOK YAKIN

Takası talep edilen taşınmazların Yoncalı turizm bölgesi içinde bulunduğunu belirten Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, “Yoncalı’da her biri 25 odalı yaklaşık 75-100 kişilik kapasiteli, 300 kişiye hitap edebilecek apart bir otel konseptinden oluşan üç bloktan oluşuyor” dedi. Blokların oda mobilyalarının dahi içinde hazır olduğunu vurgulayan Abdullah Damcı, “Bina tamamen bitmiş, açılışa hazır bir durumda” ifadelerini kullandı.

‘İLK ADIMI ATACAĞIZ’

Blokların önemli bir konumda bulunduğunu ifade eden Abdullah Damcı, “Binalar daha önce Gençlik Spor Bakanlığına tahsis ettiğimiz bir nizamı, 2 antrenman sahasına 300-400 metre mesafede” dedi. Yoncalı’ya dair hayallerini hatırlatan Damcı, “Bizim her zaman hayalimiz olan; Afyon modeli bir kamp merkezinin Yoncalı’da oluşması şeklindeydi. Bu yüzden böyle bir teklif gelince biz de buna sıcak baktık. İlgili kurularımız değerlendirdi. Meclise de madde bu şekilde geldi” ifadelerini kullandı. Damcı, takasın gerçekleşmesi sonucunda müspet bir neticede ile gerçekleştirilecek ihale Belediye Yoncalı’nın, Kütahyaspor başta olmak üzere diğer takımların da kamp yapabileceği bir cazibe merkezi olması için ilk adımları olacağını vurguladı. Söz konusu takas meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *