GİDENDEN ÇOK GELEN OLDU

392

Kurban Bayramı’ndan haftalar öncesinde otobüslerin dolduğunu belirten otobüs firması yetkilileri Kütahya’da yaşanan seferlerde giden yolcudan daha çok gelen yolcu olduğunu belirttiler. Otobüs firmaları Kütahyalının her bayram olduğu gibi bu bayramda aileleriyle bayramlaşmayı tercih ettiğini dile getirdiler.

Kurban Bayramı’nın okulların kapanmasına ve turizm sezona denk gelmesiyle birlikte ekstra bir yoğunluk yaşadıklarını ifade eden Metro Turizm, Kütahyalılar Turizm ve Kamilkoç Turizm yetkilileri seferlerde yaşanan bayram yoğunluğunu GAZETE KIRKÜÇ’e değerlendirdi.

EK SEFERLER BİLE ANINDA DOLDU

Haziran’ın 17’sinden itibaren otobüslerde doluluk oranlarının yüzde 90’a ulaştığını, 21 ve 22 Haziran tarihinden itibaren de tamamen dolu olduklarını dile getiren Metro Turizm’den Murat Uzunay  “Sonrasında açtığımız ek seferlerde anında doluyor. Şu an Kütahya bölgesi için hiçbir şekilde hiçbir güzergâha yer yok. Yüzde 100 doluluk oranına sahibiz. Tatil sonuna denk gelen tarihlerde de hem Kütahya’dan gidecekler için hem de Kütahya gelecek için seferlerin hepsi doldu” ifadelerini kullandı.

GİDENDEN ÇOK

GELEN YOLCU OLDU

Bayram tatilinin okulların kapandığı tarihe denk gelmesinin otobüslerde ekstra bir yoğunluk yarattığını belirten Kütahyalılar Turizm’den Ahmet Raşit Ertürk “Kütahya’da bizim hizmet verdiğimiz vatandaşların geneli İzmir yolcusu oldu. Ama İzmir’den de Kütahya’ya gelen çok fazla vatandaş oldu. Hatta Kütahya’ya gelen yolcu, gidenlerden daha fazla oldu diyebiliriz” diye konuştu.

Merkeze göre bakıldığında ilçelere geçen yolcuların çok daha fazla olduğunu kaydeden Ertürk “Mesela biz ilave seferler açmamıza rağmen İstanbul’dan Simav’a gelen müşterilerimize otobüs yetiştiremedik. Hala talep de var. Yani Kütahya yolcusunun geneli aileleriyle bir arada olup bayramlaşmayı tercih ediyor bu dönemlerde. Yine öyle oldu” dedi.

SEVENLERİ SEVDİKLERİNE ULAŞTIRDIK

Yaşanan yoğunluk nedeniyle ek seferlerde açıldığını ifade eden Kamilkoç Turizm’den Otobüs Kaptanı “Biz kaptanlar bu bayramda sevenleri sevdiklerine ulaştırdık” dedi. Otobüs kaptanlarının sefer sayılarında da artış yaşandığını kaydeden otobüs kaptanı “Bizde 1- 1.30 saat farkla ikinci bir sefere çıkıyoruz. Beklemiyoruz. Çünkü araçlar yetişmiyor” şeklinde konuştu. Tatil bölgelerinden buraya ailelerinin yanına gelenlerin yanında okullar kapanmasının ve tatil sezonuna denk gelmesinin vatandaş için güzel bir vesile olduğunu belirten kaptan şu ifadeleri kullandı; “Bundan sonrasında artık yoğunluk iki yönlü olacak. Giden gelecek, gelende gidecek. Bir de o zaman yoğunluklar yaşanacak. Dönüşler için bile seferler doldu.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *