‘MEMURA VERİLEN SÖZ TAMAMIYLA TUTULMALI’

217

Seçim öncesi dönemde en düşük kamu işçisinden düşük kalmayacağın dair verilen sözü hatırlatan Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse, Bu söz yüzde 90 oranında gerçekleşti ama bir eksiklik var. Ağustos ayındaki toplu sözleşme sürecinde çalışanlarımızın kayıplarını geri almak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

‘KAMU İŞÇİSİNDEN DÜŞÜK KALMAYACAK DENİLMİŞTİ’

Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse, memur ve emekli maaşları düzenlemeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Seçim öncesi dönemde memur maaşının en düşük kamu işçisinden düşük kalmayacağına dair verilen sözü hatırlatan Fatih Köse, “Fakat yasal düzenleme meclise geldiğinde; yasal düzenlemenin içerisinde ancak aile yardımının da bu meblağaya eklenerek en düşük memur maaşının ancak 22 bin TL’ye ulaştığını görüyoruz. Burada verilen sözün tam anlamıyla karşılanmadı.” İfadelerini kullandı. Gerek Memur – Sen Genel Merkezi, gerek kendilerinin sosyal medya açıklamalarında durumu defaatle ifade ettiklerini belirten Köse, verilen sözün tam anlamıyla karşılığını bulmasını arzu ettiklerini vurguladı.

‘EMEKLİYE VERİLEN ZAM YETERSİZ’

Emeklilere yapılan zammın da yasallaştığını dile getiren Köse, emeklilerinin maaş zamlarının yüzde 25 ile sınırlı bırakılmasının kendilerini, kamuoyunu ve emeklileri ciddi manada üzdüğüne dikkat çekerek zammın yetersiz olduğunu dile getirdi.

‘TOPLU SÖZLEŞMEDE KAYIPLARI

GERİ ALMAYA ÇALIŞACAĞIZ’

Memur zamları ile ilgili seçimden önce verilen sözün tümüyle tutulmasını istediklerini vurgulayan Fatih Köse, “Seçimler öncesi net bir söz verildi. Bu söz yüzde 90 oranında gerçekleşti ama bir eksiklik var. Bu eksikliğin de telafi edilmesiyle ilgili biz Memur -Sen olarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz.” Dedi. Ağustos ayında bir toplu sözleşme süreci yaşanacağını ifade eden Köse, “Çalışanlarımızın kayıplarını toplu sözleşme masasında geri almak için çalışacağız. Ben buradan çalışmalarımızı eylem zamanında eylem söylem zamanında söyleme destek vermeye davet ediyorum.” Şeklinde konuştu. Köse, Ağustos ayı itibariyle toplu sözleşme müzakerelerin tatmin edici sonuçlar doğurmasını temenni etti.

‘BÜYÜK FEDAKARLIKLAR YAPILDI’

Ülkemizin çok sıkıntılı ekonomik süreçler yaşadığını ve hala da yaşamaya devam ettiğini ifade eden Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse, “Küresel Ekonomik sıkıntıların üzerinde bir sıkıntıyı kamu çalışanlarımız, vatandaşlarımızla yaşıyoruz. Bu noktada asgari cüretle ilgili düzenlemeler yapıldı. Geçmişte vergi indirimleri yapıldı. Asgari ücret kadar tutar tüm çalışanlardan vergi olarak alınmaktan vazgeçildi. Devlet burada bir fedakârlık yaptı. İnsanımızın işsiz kalmaması adına özel sektöre çok ciddi teşvikler adına yapıldı. Fakat son memur zamları -toplu sözleşmenin haricinde yapılan memur zamları- öncelikle Cumhurbaşkanımızın seçim öncesinde ifade ettiği “en düşük memur maaşı işçi ücretinden geri kalmayacak” şeklindeki sözü ile ilgili başlayan tartışma bugün tüm kamuoyunu ilgilendirir noktaya geldi.” Dedi.

‘YAPILAN İYİLEŞTİRMELERİN FARKINDAYIZ’

Verilen sözün tam anlamıyla karşılık bulmadığına değinen Köse, “Ben 25 yıllık bir devlet memuru olarak şunu ifade edebilirim ekonomik olarak çok daha ağır çok daha zor dönemlerden geçtik. Memuriyete ilk başladığımız yıllarda pek çok arkadaşımız simit satar, limon satar durumdaydı. Elbette son çeyrek asırda yapılan iyileştirmelerin farkındayız.” Şeklinde konuştu. 

Bu mücadelenin tek başına verilemeyeceğini kitlesel bir duruş ortaya koymak gerektiğini dile getiren Fatih Köse, “Bu noktada bizim göstermiş olduğumuz duruşa kamu çalışanlarının destek vermesini rica ediyorum. Biz memurlar olarak devletimizin bize sunmuş olduğu imkânların farkındayız. Kendimizi milletimize hizmete etmek için hazır hale getirmeye vakfetmiş insanlarız.” Dedi.

‘İŞÇİYE ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL OLSUN’

Bu ülkenin evlatları çok kıymetli kamu işçilerinin aldıkları her kuruşun analarının ak sütü gibi helal olduğuna dikkat çeken Köse, “Ancak onlardan daha fazla bir eğitimle ömürlerini geçiren ve ciddi fedakarlıklarla bu imkânalar kavuşan kamu çalışanlarının da onlardan geri kalmaması yönündeki talepler adil olanladır hakkaniyetli olandır. Çalışanlarımız bu noktada haklarını talep etmektedirler.” Dedi. Hakların memurlara verilmesiyle ilgili Memur – Sen’in onların öncüsü olacaklarını ve onlarla birlikte bu mücadeleyi vereceklerini vurgulayan Köse, Allahın izniyle hakların alacağını sözlerini ekledi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *