NAFİ GÜRAL’DAN ARDA GÜLER’E ALTIN DEĞERİNDE TAVSİYELER ‘ARDA’DA GÖRMEK İSTEDİKLERİMİZ VAR’

274

Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olan Genç Yıldız, Arda Güler’e iş insanı Nafi Güral’dan altın değerinde tavsiyeler geldi. Güler’e özel yaşantısının takdirle izlenmesi gerektiğini hatırlayan Güral, bu yüzden sosyal sorumluluk örneklerini hayata geçirmesinin önemine değindi. Güral, “Futbolunun dışında bizim Arda’da görmek istediklerimiz var” dedi

‘FUTBOLUN DEVLERİ YETENEĞİNDE HEMFİKİR’

Kütahya Porselen San. A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olan 18 yaşındaki genç futbolcu Arda Güler’e tavsiyelerde bulundu. Futbol dünyasındaki devlerin fikir birliği ederek Arda Güler’i göklere çıkarmasının tüm Türkiye’yi gururlandırdığını ifade eden Güral, “Evladımızı zorlu bir maratonda dünya yıldız olması umuduyla devler ligine gönderdik. Gitmek belki kolay oldu ama dünya yıldızı olabilmesi için taşınması pek kolay olmayan sorumluluklarının altından kalkabilmesinin ancak zorlu yollardan geçerek hedefe ulaşacağının bilincinde olmak zorunda olduğunu, sadece futbol kariyerini değil futbol dışında da dikkat etmesi gereken sorumlulukları olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘MİLYONLARCA SEVENİNE KARŞI SORUMLULUK ÜSTLENDİ’

Genç yıldıza muhteşem futbol kariyerinin dışında dikkat etmesi gerek sorumlulukları olduğunu hatırlatan Nafi Güral yüklendiği sorumlulukların altından kalması için yol haritası belirlemesi gerektiğini dile getirdi. Dünya genelinde pek az futbolcuya nasip olan övgülerin Arda üzerinde rehavet yaratması riskini doğru yönetmesi gerektiğine dikkat çeken Güral, “Hayatta üç değeri hazmetmek zordur; serveti, şöhreti, makamı. Arda, layık olduğu bu değerlere, takdire şayan başarıları sayesinde çok genç yaşta sahip oldu. Aynı zamanda; kendisine, ailesine, kulübüne, kendisini gurur sembolü olarak gören milyonlarca sevenlerine karşı da sorumluluk üstlendi. Genç yaşta bu sorumlulukların altından kalkabilmesi için kendisine yol haritası belirlemiştir mutlaka” şeklinde konuştu.

‘KARİYERİNE VE KENDİNE GÜVEN’

Güler’in futbol kariyerinin her futbolcunun hayalin süsleyen yeni kulübünde arzu ettiği seviyelerde gelişeceğini ifade eden Güral, “Futbolunun dışında bizim Arda’da görmek istediklerimiz var” dedi. Genç yıldızın çok genç yaşta ulaştığı şöhret, servet, makamın başını döndürmemesi gerektiğine değinen Güral, istem dışı bile olsa, şımarıklık gibi hoş olmayan davranışların tuzağına düşmemenin önemine vurgu yaptı. Zirveye ulaşmanın zirvede kalıcı olmaktan da zor olduğunun altını çizen Güral,  Arda Güler’e ayağını yere sağlam basması, büyük düşünüp, zirve yolunda emin adımlarla yürümesi gerektiğini belirtti. Güler’in rekabet süreçlerini kariyerine ve kendisine güvenerek yönetmesi gerektiğini vurgulayan Güral, “Zaman zaman eleştiri alabilir, gelen eleştirileri doğru değerlendirmeli, asılsız olanları dikkate almamalı, cevap vererek polemik tuzağına düşmemeli, haklı eleştirileri ise armağan olarak kabul edip, ‘hatadan dönmelik fazilettir’ anlayışı ile değerlendirmeli. Kişisel imajını çevresine örnek olacak biçimde sürekli geliştirmeli. Arda’nın tevazusu biliniyor ama tevazusunu abartmamalı, yoksa yanlış anlaşılır, kendisine zarar verebilir” şeklinde konuştu.

‘İYİ DERECEDE LİSAN ÖĞRENMELİ’

Arda’dan liderlik beklendiğine dikkat çeken Güral, genç yıldızın liderlik nedir, nasıl lider olunur, iyi öğrenmesi gerektiğini ifade etti. Güler’e yanında nitelikli insanlar barındırmasını tavsiye eden Güral, iyi derecede lisan öğrenmesi gerektiğini belirtti. Güler’e her zaman kendisine zaman ayırmasını ve mümkün olduğunca sosyal ortamlarda bulunmasını öğütleyen Güral, Güler’e özel yaşantısının takdirle izlenmesi gerektiği için sosyal sorumluluk örneklerini hayata geçirmesini vurguladı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *