‘ERBAŞ,  KÜTAHYA’MIZIN HAS EVLADIDIR’

219

AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir’in, “Kütahyalı olmayan vekiller kadar bize sahip çıksanız bize yeter.” sözünün MHP teşkilatındaki yankısı sürüyor. MHP Çavdarhisar İlçe Başkanı Halil İbrahim Topbaş, MHP Milletvekili Ahmet Erbaş’ın Kütahya  için elinden gelenin fazlasını yaptığını belirterek “Vekilimiz Ahmet Erbaş,  Kütahya’mızın has evladıdır” dedi.

Konu üzerine MHP Gediz İlçe Başkanı Necdet Akel, Çavdarhisar İlçe Başkanı Halil İbrahim Topbaş ve 28. Dönem MHP Kütahya Milletvekili Adayı Ecz. Mehmet Dinç açıklama yaptı.

‘İTTİFAK ORTAĞI OLDUĞUMUZU HATIRLATMAK İSTERİM’

AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir’in kimi kastettiğini sorgulayan MHP Gediz İlçe Başkanı Necdet Akel, “Eğer ki bu itham milletvekilimize ise kendisinden özür beklediğimizi ifade ediyorum. Kaldı ki Ahmet Erbaş 2007’den beri Kütahya’nın öz evladı olduğunu ispatlamış Kütahyalıyı ve Kütahya’yı her platformda savunmuş tanıtılması noktasında tüm sanat camiasını Kütahya’ya davet etmiş ve çoğunu da Kütahya’da ağırlamıştır.” İfadelerini kullandı. Gönüllere dokunmanın gönüllere girmenin siyasi caka satmakla olmadığına değinen Akel, “Sayın Milletvekili Mehmet Demir kütükte Kütahya yazması size ayrıcalık katmayacağı gibi üstünlükte sağlamaz. Cumhur İttifakını zedeleyecek bu açıklamanızdan dönmenizi ve Cumhur İttifakı ortağı olduğumuzu hatırlatmak isterim” ifadelerini kullandı.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE CANLA BAŞLA ÇALIŞTIK’

Açıklamanın Cumhur İttifakında olan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’a karşı, talihsiz bir açıklama olduğunu ifade eden 28. Dönem MHP Kütahya Milletvekili Adayı Ecz. Mehmet Dinç, “Bir AK Parti milletvekili, bir talihsiz açıklama daha…” dedi. Bu açıklamanın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesi için canla başla çalışan Cumhur İttifakındaki MHP Milletvekili adayları ve yönetim üyelerine karşı yapılmış bir haksızlık olduğunu dile getiren Dinç, “Kütahyamız için iyi şeyler yapabilecek vekillere ihtiyacımız var. 546 Köyün çoğunu sadece seçim zamanı değil de vekilliği sırasında dolaşan biri bizim için yabancı sayılamaz. Halk arasında dolaşan   ‘İttifak sadece tepede var’ sözünü bir daha hatırlatan bu talihsiz açıklamayı göz ardı ederek bundan sonraki süreçte hiçbir şekilde Cumhur İttifakına zarar vermeyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” şeklinde konuştu.

‘HARMANDA DAHA İZİ OLMAYANLAR

HASAT GELMEDEN HESAP SORUYOR’

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’ın seçildiği ilk günden bu yana şehri her platformda en iyi şekilde temsil ettiğini dile getiren Çavdarhisar İlçe Başkanı Halil İbrahim Topbaş, “Kendisini Kütahya’ya hizmet için adamış olan Vekilimizin, çalışmalarını Kütahyalı hemşehrilerimiz görmüş ve takdir ederek ikinci dönem Yüce Milletimizin Yüce meclisine şehrimizi yeniden temsil etmek için vermiş olduğu oylarla Milletvekili olarak göndermiştir” diye konuştu. Ak Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir’in yapmış olduğu açıklamada talihsizce ifadeler kullanarak Cumhur İttifakına zarar verdiğine değinen Topbaş, “Yabancılara destek olduğunuz kadar bize destek olmadınız ifadeleri bu şehre hakarettir. Kütahyalı hemşerilerimiz çok şükür Cumhur ittifakına gereken desteği vermiştir. Sayın vekilin üslubunu düzeltmesi gerektiğini belirtmek isterim ve Vekilimiz Ahmet Erbaş’ın her zaman her koşulda yanında olduğumu belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi. Siyasetin uzun bir maraton olduğunu, söze değil icraata bakılması gerektiğini ifade eden Topbaş, Erbaş’ın da Kütahya için gayret ve çalışmalarının ortada olduğunu belirterek sözlerine şöyle son verdi; “Harmanda daha izi olmayanların hasat vakti gelmeden hesap sormaları da ayrıca değerlendirilmesi gerekmektedir. Sayın Vekilimiz Ahmet Erbaş,  Kütahya’mızın has evladıdır.  Kütahya’mız için elinden geleni fazlası ile yapmaktadır.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *