OSMANGAZİ’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN YÜZDE 60’I TAMAMLANDI: YILSONUNDA DOĞRU BİTMESİ PLANLANIYOR

163

Bölücek Mahallesindeki Kentsel dönüşüm projesi inşaatında binaların yüzde 60 seviyesine geldiğini belirten Başkan Işık, yüklenici firmanın inşaatı yıl sonuna doğru tamamlamayı hedeflediğine değindi. Başkan Işık, Kütahya’nın öncelikli iki konusunun kentsel dönüşüm ve ulaşımın rahatlatılması olduğunu vurguladı.

‘BİNALARIMIZ DEPREME DAYANIKLI YAPILIYOR’

Kütahya Belediyesi, deprem kuşağında yer alan şehrin daha güvenli bir şehir haline gelmesi için kentsel dönüşüm projelerini ön planda tutarak çalışmalarına devam ediyor. Bölücek Mahallesinde tüm hızıyla süren Kentsel dönüşüm projesi inşaatında incelemelerden bulunan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Şu anda yüzde 60’lar seviyesine gelmiş olup, inşallah yıl sonuna doğru tamamlamayı hedefliyor yüklenici firmamız. İlk etapta 500 konut, cami, iş yerleri gibi sosyal donatılar bu projemiz kapsamında. İnşallah buraya 500 hak sahibini yerleştirdikten sonra onların boşalttığı ikinci etaba da başlayıp bu dönüşümü önümüzdeki süreçte tamamlamayı hedefliyoruz. Binalarımız depreme dayanıklı şekilde yapılıyor.” Şeklinde konuştu.

‘KÜTAHYA’NIN İKİ KONUSU ÖNCELİKLİ’

Artık bundan sonra Kütahya’nın öncelikli iki konusundan birinin kentsel dönüşüm diğerinin de ulaşımın rahatlatılması olduğunu ifade eden Başkan Işık, “Hedefimiz hem alternatif yolların şehrimize kazandırılması hem de diğer alternatif ulaşım araçlarıyla beraber şehirde yaşanan trafik sorununun çözümünü kolaylaştıracak yeni yolları ve diğer ulaşım araçlarını şehrimize kazandırmak olacak.” Dedi.  




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *