DPÜ Spor Bilimleri Fakültesinin spor federasyonlarıyla, şehrin sporla ilgili tüm kurumlarıyla, liselerle iletişim hâlinde olacağını ifade eden Rektör Kızıltoprak, “Spor hayatına başlayacak çocuklarımızı daha yolun başında yakalayacağız. Bununla beraber bizler bir yetenek avcısı gibi çalışmalıyız.”şeklinde konuştu
Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Spor Bilimleri Fakültesi akademik ve idari personeli ile bir araya geldi.
‘YURT DIŞINA SPORCU GÖNDERMEK
GÜNLÜK HABERLERDEN BİRİ OLMALI’
Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yetiştirecekleri yeni sporcularla ve öğretmenlerle Türkiye’nin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmeleri gerektiğini belirten Kızıltoprak, ülkemizin sporuna ve akademik birikimine yetiştirecekleri öğrencilerle katkı sunmayı hedeflediklerine değindi. Kızıltoprak, “Biz yurt dışına ya da millî takımlara sporcu gönderince seviniyoruz ama bunlar bizim için günlük haberlerden biri olmalı. Burası bir ahi şehri ve ahililer der ki, ‘Bizi hakkıyla geçenler bizdendir’. Bizim anlayışımız da bu yönde olmalı. Bizim arkamızdan gelen öğrenciler, asistanlar, sporcular bizi hakkıyla geçmeli; Temel felsefemiz bu olmalı.”ifadelerini kullandı.
‘LİSELERLE TEMAS KURACAĞIZ’
Spor Bilimleri Fakültesinin Kütahya’da temas kuracağı kuruluşların başında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olduğunu açıklayan Kızıltoprak, “Ardından sivil toplum kuruluşları geliyor. Spor federasyonlarıyla, şehrin sporla ilgili tüm kurumlarıyla özellikle liselerle iletişim hâlinde olacağız. Hatta bunu bir adım daha ileri götüreceğiz ve ortaokullarla, liselerle temas kuracağız. Spor hayatına başlayacak çocuklarımızı daha yolun başında yakalayacağız. Bununla beraber bizler bir yetenek avcısı gibi çalışmalıyız.”şeklinde konuştu
‘OMUZ OMUZA YENİ BAŞARI HİKÂYELERİ YAZACAĞIZ’ Tüm bunların gerçekleşmesi için fakültedeki tüm kurulları işleteceklerini dile getiren Kızıltoprak, “Akademik ve sportif olarak üretim, eğitim ve öğretime katkı, toplumumuza ve şehrimize katkı ve Türk Milletini spor alanında aydınlatma ve bilinçlendirme bizim temel yol haritamız olacak. Omuz omuza yeni başarı hikâyeleri yazacağız.” Dedi. Rektör Kızıltoprak, Dekan Prof. Dr. Özdilek’ten, gelecek günlerde düzenlenecek olan özel yetenek sınavları ve fakültemizin organize ettiği 11. Uluslararası Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi hakkında bilgi aldı.