MİLLET BAHÇESİ KÜTAHYA’YA DEVLETİMİZİN HEDİYESİDİR

261

Millet Bahçesi’nin açılışı, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuyla taçlandı. Millet bahçesinin tamamen devletin gücüyle olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Alim Işık şehrin merkezinde vatandaşa bir bahçe kazandırmanın mutluluğunu dile getirerek “Belediyemizin kasasından bir lira çıkmadı. Bu eser devletimizin hediyesidir” dedi.

Kütahya Belediyesi Millet Bahçesi açılışı yapıldı. Açılış heyecanına 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu eşlik etti. Açılışta Kütahyalılara seslenen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Zafer Bayramı’nı kutlayarak, “Atalarımız o mücadeleyi vermeseydi biz bugün burada olmazdık ve bu eserleri bu şehre kazandıramazdık” dedi.  Alim Işık döneminde yer tahsisi sağlanan ve ardından yapımı tamamlanan Millet Bahçesinin açılışı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu, Sevcan Orhan konseriyle doruklara ulaştı. Sahne performansıyla göz dolduran Sevcan Orhan, repertuarındaki birbirinden güzel şarkılarla Kütahyalılara 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kütahya Belediyesi Millet Bahçemizin açılışının coşkusunu doyasıya yaşattı.

‘1 MİLYAR LİRANIN

ÜZERİNDE BİR YATIRIM’

Bir büyük eseri daha Kütahya’ya kazandırmanın mutluluğunu dile getiren Başkan Işık “105 bin metrekarelik arsa değerinin bugünkü rakamlarla 1 miyar Türk Lirasından fazla olduğu bir eserden bahsediyorum. Şu anda içinde bulunduğumuz Millet Bahçemizin etrafında bulunan arsa değerlerini en son derlettik ve 105 bin metrekareyi güncel fiyatlarla çarptığınızda 1 milyar liranın üzerinde bir yatırım. Allah devletimize zeval vermesin. Çünkü bu iş devletimizin gücüyle oldu. 2018 yılında bizden önceki dönemdeki arkadaşlarımız Millet Bahçesi projesiyle ilgili imar tadilatını yapmışlardı ama şehrin merkezinde şu anda Dumlupınar Stadyumu’nun bulunduğu bölgede bu proje düşünülmüştü. O bölgedeki kamu kurumlarımızdan birisinin mahkemeye itirazı üzerine bu imar tadilatı biz göreve geldiğimizden hemen sonra iptal edildi. Dolayısıyla Haziran 2019 yılında önümüze Millet Bahçesi’nin iptali gelince burası da bizim projelerimiz arasında Evliya Çelebi Kültür Parkı olarak geçiyordu. İsmini değiştirdik, Millet Bahçesi adıyla TOKİ Başkanlığımıza başvurumuzu yaptık Temmuz 2019’da. Eylül ayında TOKİ ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın burasının Millet Bahçesi yapılmasıyla ilgili oluru çıktı” ifadelerini kullandı.

‘BU İŞİN MİMARI

CUMHURBAŞKANIMIZ’

2020 yılı içerisinde proje ihalesi, 2021 yılında yapım ihalesi başladığını hatırlatan Alim Işık “2023 yılı Haziran ayında da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın Belediyemize tahsisi ile ilgili oluru geldi. Geçici kabulü yapıldıktan sonra Belediyemize devrini aldık. O günden bugüne kadar da ufak tefek tadilatlarla bugüne yetiştirmeye çalıştık. Millet Bahçemizin hayata geçirilmesinde başta Belediyemizin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü olmak üzere, önceki dönem Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, şimdiki Bakanımız Sayın Özhaseki’ye, TOKİ Başkanlığımıza ve değerli bürokratlarına, Türkiye’ye bu işi hediye eden ve bu işin mimarı olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum” ifadelerine yer verdi.

Belediye bütçesinden bir lira bile çıkmadığına vurgu yapan Başkan Işık “Devletimizin hediyesidir, Belediyemizin kasasından bir lira çıkmadan bu büyük eseri bu şehre hediye eden tüm devlet büyüklerimiz başta olmak üzere bizim gibi bu işi koşturan, özellikle de bizim uygulayıcı birim olan Belediyemiz çalışanlarına ve tüm hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

YEDİGÖLLER, YONCALI, ÇAMLIBAHÇE VE KANAL KÜTAHYA

Yedigöller Rekreasyon alanı, Yoncalı Mesire Alanı, Çamlıbahçe Parkı ve Kanal Kütahya projelerinden de bahseden Başkan Işık, “Buraya neden ihtiyaç vardı? Özellikle batı Kütahya olarak tanımladığımız bu bölgeyi sizler de biliyorsunuz bu bölgedeki 4-5 mahallemiz, yıllar bu tür hizmetleri alamamışlardı ve bu hizmetleri alabilmek için de şehrin merkezine ya da başka bir mahalleye gitmek zorunda kalmışlardı. Dedik ki bu hizmeti milletimizin ayağına götürelim ve bu bölgeye büyük bir yatırım olarak bu hizmeti verelim dedik, şükürler olsun bugün burayı açıyoruz” dedi.

Merkez Kütahya’da Zafer Meydanı’ndan Çamlıbahçe Parkı’na kadar o bölgede de benzer, orada yaşayan vatandaşlara da bir imkân sunduklarını dile getiren Başkan Işık “Kuzey Kütahya’da inşallah 255 bin metrekareden oluşan Yedigöller projemizi ve arkasından 29 Ekim’e yetiştirmeye çalıştığımız bir yeni Millet Bahçesi büyüklüğündeki Yoncalı Mesire Alanımızı o bölgeye kazandıracağız. Yıl sonuna doğruda Allah nasip ederse doğu Kütahya’daki Kanal Kütahya projemizi bu şehre kazandırdığımızda geride kalan 155 yıllık belediye tarihimizde 1 milyon 350 bin metrekarelik rekreasyon ve park alanını inşallah iki katına çıkarmış olacağız. Yani 5 yılda bir 150 yıllık yeşil alan, park ve rekreasyon alanını bahsettiğim projeler tamamlandığında Kütahya’mıza kazandırmış olmanın onurunu hep birlikte yaşamış olacağız” diye konuştu.

101 yıl önce bu memleketin kurtuluşunda canlarını feda eden şehitlerimiz, gazilerimiz, atalarımız başta olmak üzere bu işin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andığını belirten Başkan Işık “Atalarımız o mücadeleyi vermeseydi biz bugün burada olmazdık ve bu eserleri bu şehre kazandıramazdık. Önce onlara şükran ve minnet duygularımı paylaşıyorum, ardından da o günden bugüne bu ülkenin imarı ve ihyası için kim emek verdiyse hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘BU BÜYÜK GÜZEL ESER KÜTAHYA’YA

HAYIRLI UĞURLU OLSUN’

30 Ağustos zaferini Türk Milletine kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve bu güne kadar bu vatan uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ederek konuşmasına başlayan Kütahya Valisi Musa Işın “Belediyemizin bu zafer gününde Kütahya’ya kazandırdığı millet bahçesi sebebiyle tebrik ediyorum. Sayın cumhurbaşkanımız, 2018 yılından itibaren vatandaşlarımızın nefes alabilmesi, ülkemize yeşil alanların kazandırılması, park ve bahçelerin artırılması için bir proje başlattı. Bu proje millet bahçeleri projesi. Bu gün genel ve mahalli idarelerimizi vatandaşlarımızın nefes alabilmesi ve ortak mekânları kullanabilmesi için yeşil alanlar, çocuklar için park ve bahçeler ve millet bahçeleri inşa etmeye başladılar. Bu büyük güzel eser Kütahya’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi.

‘KÜTAHYA HALKI DEĞERLERİNE VE

İNANÇLARINA BAĞLI BİR HALK’

Alana büyük bir katılım olduğuna dikkat çeken Vali Işın Kütahyalıları çok önemli bir konuda uyarmak istediğini belirterek “Sizler ve çocuklarınız çok kıymetlisiniz geçler çok kıymetli kendi geleceğinizi kendi hayatını kötü alışkanlıklarla heba etmeyin. Bugün Türkiye’nin bir uyuşturucu meselesi vardır. Kütahya halkı değerlerine ve inançlarına bağlı, büyüklerine saygılı bir halktır. Bize ait olmayan bu illetin uyuşturucu belasının bu topraklara girmemesi için hep birlikte mücadele edelim. Bu işi sadece emniyete bırakmayalım. Emniyet suç işleyenlerin peşindendir. Satıcıların peşindeyiz. Kimlerin yaptığını biliyoruz ve bunlar her gün tutuklanıyor. Ancak bu işi ticaret olarak yapıp çocuklarımızı zehirleyen bu insanlar Cezaevlerine gönderilirken bu işi tüketen kullanan çocuklarımız maalesef uyuşturucu kullandıkları için cezalandırılamamaktadır” diye konuştu.

‘HEMEN EMNİYET

GÜÇLERİMİZE HABER VERİN’

Satanların tutuklandığını ama tüketenlerin sadece kendi ailelerine ve vücutlarına zarar verdiğine vurgu yapan Vali Işın “Değerli anneler babalar gözbebeğiniz çocuklarınıza sahip çıkın. Onları uyuşturucuya telim etmeyin sahip çıkın. Eğer bildiğiniz gördüğünüz bir şey olursa hemen emniyet güçlerimize haber verin. Korkmayın ürkmeyin. Sizin çocuklarınıza hiçbir şekilde zarar verilmeyecek. Ama ihbar etmezseniz çocuklarınız bu satıcıların eline kalacaktır. Bu konuda sizden hassasiyet bekliyoruz. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Sizleri çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *