ORMANLARI KORURKEN ŞEHİT OLAN YILDIRIM EBEDİYETE UĞURLANDI: KAHRAMANLIĞI HİÇ UNUTULMAYACAK

461

Orman yangını sırasında vazifesini ifa ederken hayata veda eden Şehit Murat Yıldırım’ın ölümü Kütahya’yı yasa boğdu. Kahraman şehit için düzenlenen törende konuşan Tarım Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, “Bize düşen görev bundan sonra da onun geride bıraktıklarına sahip çıkmak” dedi.

Kütahya, Gedikoğluçiftliği köyü Tuzludere mevkiinde çıkan orman yangınında hayatını kaybeden Orman İşletme Şefi Murat Yıldırım’ı ebediyete uğurladı.

1987 yılında Parmakören Köyünde doğan evli ve bir çocuk babası Yıldırım, orman yangınında yol açma çalışması gerçekleştiren dozerin, alevlerin arasında kalması ile yaralanmış. Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Eskişehir Şehir Hastanesinde hayatını kaybeden Yıldırım için Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde tören düzenlendi. Törene Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Kütahya Valisi Musa Işın, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Mustafa Baş, Milletvekilleri, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, siyasi parti il başkanları, Yıldırım’ın mesai arkadaşları, ailesi ve sevenleri katıldı.

‘ORMAN YANGINLARINDA VERDİĞİMİZ İKİNCİ ŞEHİT’

Törende konuşan Bakan Yardımcısı Tiryaki, “Bize düşen görev bundan sonra da onun geride bıraktıklarına sahip çıkmak. Yeşil vatanda, mavi vatanda; askerlerimiz, polislerimiz gibi orman teşkilatının kahraman neferleri de Anadolu coğrafyasının her tarafını korumak bizden sonraki nesillere aktarmak için çaba sarf ediyor. Bugün şehit kardeşimizi bugün yolcu ediyoruz. Acımız büyük. Bu yıl orman yangınlarında verdiğimiz ikinci şehit. Gönlümüz arzu eder ki bu tür acıları yaşamayalım. Daha dikkatli olmamız, ormanları korumada hassas davranmamız lazım. Bu coğrafyayı bizden sonraki nesillere çocuklarımıza onların çocuklarına bırakmamız için elimizden geleni yapmamız gerek. Hepimizin başı sağ olsun.” İfadelerini kullandı.

Törende İl Müftüsü Dr. İrfan Açık şehidin duasını ettirdi. Ardından şehit eşine şanlı Türk Bayrağı teslim edildi. Yıldırım, cuma namazını müteakip Kütahya Merkez Parmakören köyünde defnedildi.

YANGINDA KAHRAMANCA MÜCADELE ETTİ

30 Ağustos tarihinde saat 13.55’de Kütahya Gedikoğluçiftliği köyü Tuzludere mevkiinde çıkan orman yangınında yaralanan 36 yaşındaki Orman İşletme Şefi Murat Yıldırım tedavi edildiği Eskişehir Şehir Hastanesinde hayatını kaybetti.

Yangın sırasında içinde bulundukları dozerden atlasalar da alevlerin arasında kalmaktan kurtulamayan Yıldırım ilk önce Kütahya Evliya Çelebi Hastanesi’ne ardından Eskişehir Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Yıldırım Perşembe günü tedavi gördüğü hastanede saat 22.50 civarında hakkın rahmetine kavuşarak şehit oldu.

‘ECDADIMIZ TOPRAĞIN HER KARIŞINI KANIYLA SULADI’

Yangında kahramanca mücadele ederken şehit olan Yıldırım için Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde tören düzenlendi. Törende konuşan Tarım Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, “Bu toprakları bu vatan coğrafyasını bize bizden sonraki nesillere vatan olarak bırakan ecdadımız her karışını kanıyla suladı. Biz şehitlerimizin arkasından gözyaşı döken bir topum değiliz yeter ki içimizde yetişip ekmeğimizi suyumuzu paylaşıp kendi askerimize hain kurşunlarını sıkanlar olmasın. Biz bundan 100 yıl önce 1. Dünya Savaşı’nda, Kurutuluş Savaşı’nda, en yokluk günlerimizde, daha düğün sabahı delikanlılarımızı kına yakarak asker ocaklarına sınır boylarına gönderdik. Arkalarından gözyaşı dökmedik. Yemen gönderdik yemen türküleri söyledik. Çanakkale içinde şarkılar mırıldandık. Ama hain bir kurşunun karşısında dillerimiz tutuldu nefeslerimiz kesildi.” İfadelerini kullandı.

‘HUKUKEN DE ŞEHİT STATÜSÜNDE’

Uzun yıllardır orman yangınlarında şehitler verdiklerini ifade eden Tiryaki, “Bu kardeşlerimizi toplum hep şehit olarak gördü. Ancak yakın bir zamanda devletimiz bir kanun yasa çıkararak hudut boylarında nöbet tutarken askerimiz, polisimiz şehit olduğunda nasıl hukuken de şehit statüsü kazanıyorsa orman yangınlarıyla mücadele ederken de can veren bu kardeşlerimiz artık dinen de hükmen şehit olduğu gibi hukuken de şehit statüsünde. Orman teşkilatına, ailesine, hepimize baş sağlığı diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Törenin ardından şehidin naaşı mesai arkadaşları orman teşkilatı personelinin omuzlarında cenaze aracına taşındı, Cuma Namazına müteakip Parmakören Mahallesi Kabristanına defedildi.

BAKAN YUMAKLI’DAN TAZİYE MESAJI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kütahya’da meydana gelen 30 Ağustos’taki yangında yaralanan, tedavi gördüğü hastanede şehit olan orman işletme şefi kardeşimiz Murat Yıldırım’a Allah rahmet eylesin Kabri nur, mekânı cennet olsun. Şehidimizin acılı ailesine, orman teşkilatımıza ve milletimize sabır diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Yangında kahramanca mücadele eden Yıldırım 26.11.1987 tarihinde Kütahya Parmakören köyünde doğdu. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Orman Mühendisliği bölümünden 2010 yılında mezun olan evli ve bir çocuk babası Yıldırım, 16.04.2013 tarihinde Kütahya Orman Bölge müdürlüğünde göreve başlamıştı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *