OKUL YOLUNDA..

669

                             Remzi Günay

Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı ilk kez okula başlayacak çocuklarımızın “uyum haftası” ile bugün başladı. Esas itibariyle 2023-2024  Eğitim Yılı 11 Eylül pazartesi günü başlıyor.

Okulların açılmasına günler kala veli ve öğrencilerdeki okul alışverişi telaşı çarşı pazarın, kırtasiyecilerin, araba lastiğinden sakıza kadar  “ne ararsan” bulunabilen zincir marketlerin hareketliliğinden fazlasıyla anlaşılıyor.

Veliler “orası senin burası benim” diyerek bütçesine uygun yerler bakarken; okul çantasından kırtasiyeye, ayakkabıdan formaya, kılık kıyafetlere.. Her şey /vitrinlerden/ öğrencilere “gel gel” ediyor.

Velinin derdi bütçesine en uygun şekilde çocuğunun okul ihtiyacını karşılayabilmek, esnafın özellikle de market zincirlerinin derdi 70-80 milyarlık eğitim pastasından aslan payını alabilmek.

☆☆☆

Kısa adı TESK olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken geçtiğimiz günlerde 2023-2024 Eğitim Yılının yaklaşması nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu.

Palandöken, “bu yıl okul alışverişlerinden 70-80 milyar lira ciro beklendiğini”, “vatandaşları kırtasiye ürünü alırken ‘CE’ belgesine dikkat etmeleri” ni,   rengarenk ve süslü kırtasiye malzemelerinin dış görünüşüne aldanılmamasını”, en sağlıklı okul malzemelerinin sezonluk satıcılarda değil mahallenin kırtasiyecisinde bulunduğunun altını çizdi.

Palandöken, pandemi ve 11 İlimizi vuran 6 Şubat depremi sonrası“başta kırtasiyeci esnafımız olmak üzere eğitim sektörüne doğrudan ve dolaylı yoldan hizmet veren tüm esnaf ve sanatkârımız, 11 Eylül’de Yeni Eğitim ve Öğretim sezonunun başlamasını iple çekmektedir.” diyerek ‘esnaf ‘tan alışverişin önemine vurgu yaptı.

☆☆☆

Nüfusumuzun yüzde 47’si genç ve dinamik bir ülkeyiz. Her yer cıvıl cıvıl.. Enerji dolu.. Hareketli.

19 milyon ilk ve ortaöğretim öğrencisi..

1.2 milyon öğretmen..

8 milyon üniversite öğrencisi..

Akademik kadrolardaki hocalar..

Ve diğer paydaşlarla birlikte 30 milyonluk bir eğitim camiasına sahibiz.

Dünyadaki yaklaşık 120 ülkenin nüfusundan daha fazlası..

Bütün bunları; ikindi vakti gölgesine bakıp da sağı solu oynayan, durduk yerde kaşınan, ne yaptığını bilmeyen, birilerinin şımarttığı çevremizdeki bazı ülkelere arada bir hatırlatmak lâzım.

Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı ülkemiz, milletimiz, şehrimiz ve eğitim camiamıza hayırlı olsun.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *