‘SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANIYORUZ’

231

Marfa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak sanatın iyileştirici gücüne inandıklarını belirten Marfa Özel Eğitim Kurucu Müdürü Rabia İncepınar, çocukların kendi ilgi alan ve yeteneklerini görmesinin önemine değindi. İncepınar, öğrencilerin kurumdaki her dakikalarının eğitici ve öğretici geçtiğine vurgu yaptı.

Üç yıl boyunca Marfa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sanat atölyesinde üretilen fiber art çalışmalarının, Kütahya Sera AVM’de düzenlenen sergisi büyük ses getirdi. Marfa Özel Eğitim Kurucu Müdürü Rabia İncepınar, kurum misyonları ve sanat atölyelerinin öğrencilerine sağladığı katkıya değindi.

‘KURUMDAKİ HER DAKİKALARI ÖĞRETİCİ’

Marfa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak çocukların eğitimini uzman eğitimci kadroları ile destekleyip gelişim süreçlerini yakından takip etmeyi misyon edindiklerini belirten İncepınar, “Ders aralarının da yapılandırılmış olması ile çocuklarımızın kurum içerisinde bulundukları sürenin her bir dakikasının eğitici, öğretici ve geliştirici olmasını hedeflemekteyiz. Her bir aranın yapılandırılması; uzman eğitimci kadromuz, psikologlarımız ve çocuklarımız ile kurulan iş birliği sayesinde gerçekleşmektedir. Çocuklarımızın gelişim sürecinde oyunun, akran ilişkilerinin, günlük yaşam becerilerinin kazanımı ve sürdürülmesinin büyük öneminin farkındayız ve ders dışı çalışmalarımızı bu alanlarda yoğunlaştırmış bulunmaktayız.” İfadelerini kullandı.

‘GELİŞİM SÜREÇLERİ YAKINDAN GÖZLEMLENİYOR’

Kurumdaki sanat atölyesinin çocukların gelişim süreçlerini desteklemek için bir araç olarak kullanıldığını dile getiren İncepınar, “Sanatın iyileştirici gücüne kurum olarak gönülden inanmakta ve destek vermekteyiz. Sanat atölyemizde yaptığımız çalışmalar aracılığıyla çocuklarımızın ekip ruhunu hissetmesine, çalışmayı başlatma, sürdürme ve sonlandırma hazzını tatmasına destek oluyoruz. Bu sayede akran ilişkilerinin kurulması ve sağlamlaştırılması desteklenmekte, çocukların yaşam becerileri güçlenmektedir. Tüm bunlar atölyemizde çocuklarımıza eşlik eden psikolog ekip arkadaşımız ile yürütülmekte ve çocuklarımızın gelişim süreçleri yakından gözlemlenmektedir.” Şeklinde konuştu. Çocukların grup içerisindeki davranışları ile istek ve ihtiyaçları görüldüğünü uzman eğitimci kadro ile iş birliği halinde çocuklara ihtiyaç duydukları alanda gerek bireysel gerek grup olarak destek verildiğini belirten İncepınar, müdahale programlarının da aynı işlev için tasarlandığını ifade etti.

‘BİRİCİKLİĞİMİZİN FARKINDAYIZ’

Sanat atölyesinin çocuklar için bir diğer çıktısının; çocukların kendi ilgi alan ve yeteneklerini görmesini sağlaması olduğunu dile getiren İncepınar, şu ifadeleri kullandı: “Gerekli anlarda uygun yönlendirmeler almamış çocuklarımız için kendilerine gerçekleştirdikleri keşif yolculuğunun atölyemizde başlaması kurum olarak en büyük motivasyon kaynağımızdır. Yönlendirme almamış çocuklarımız adına bu çıktıyı çok değerli bulmakla birlikte zaten uygun yönlendirme ve desteği almış öğrencilerimiz için kendilerini tanıma yolculuğunun zenginleştirilmesini sağlayacak uygun malzeme ve ortamı onlara sağlamaktayız. Psikolojik rahatlama yöntemlerinin, stres ve kaygıyla baş etme becerilerinin, psikolojik sağlamlığın korunması ve sürdürülmesinin mümkün olan yollarının keşfedilmesi için çalışmalarımızı şekillendirmekteyiz. Bu keşif yolculuğunda çocuklarımıza uzman kadromuz ve sanat atölyemiz eşlik etmektedir. Sanatın iyileştirici gücünün bir rehabilitasyon merkezine uzman kadro ve altında yatan yapılandırılmış kazanımlarla uyarlanmış olması ile biricikliğimizin farkındayız. Misyon ve vizyonumuzu tüm bunlar ışığında her geçen gün şekillendirmekte ve güçlendirmekteyiz.”  

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *