ÜST ÜSTE GELEN OLAYLAR BAZI SIKINTILARA YOL AÇTI ‘ENFLASYON YAKINDA TEK HANEYE İNECEK’

745

Pandemi ve Rusya Ukrayna Savaşı ile dünyada yaşanan ekonomik daralmanın ardından üst üste gelen  afetlerle boğuşan Türkiye’nin bazı ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirten Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “Cumhurbaşkanımızın enflasyonu tek hanelere indireceğiz sözünü en kısa zamanda hayat bulacaktır.” Dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Türkiye’deki ekonomik sorunların en kısa zamanda çözüleceğini ifade etti. Pandemi sebebiyle sadece Türkiye’de değil tüm dünyada bir ekonomik daralma başladığını belirten İsmail Çağlar Bayırcı, “Üretimde, tedarik zincirinde sıkıntılar yaşandı. O suretçe devletimizin sırtında büyük bir ekonomik yük vardı. Birçok sektöre ciddi destek verildi. Pandeminin ardından ülkemiz, ön görülemeyen ve müdahale edilemeyen birçok şey yaşadı. Orman yangınları, seller art arda geldi.” İfadelerini kullandı.

‘HER ŞEY ÜST ÜSTE YAŞANDI’

Tam bir şeyler düzelecek derken Rusya Ukrayna Savaşı’nın patlak verdiğini hatırlatan Bayırcı, bu sebeple enerji fiyatlarında ciddi bir yükselme meydana geldiğini ifade etti. 6 Şubat’ta ülkemizin küçük bir ülke kadar alanda çok büyük bir afetle karşı karşıya kaldığını dile getiren Bayırcı, tüm bunların üst üste gelmesinin ekonomik bazı sıkıntılara yol açtığını ifade etti.

Ak Parti iktidarı ile Türkiye’de sosyal bir devlet anlayışının hakim kılındığına değinen Bayırcı, artık devletin “Benim vatandaşım başının çaresine baksın” demeyip vatandaşının yanında olduğunu, zor gününde onun eksiğini giderdiğini, devlet bütçesinin ise buna her zaman olduğunu belirtti. 

‘SÖZÜNÜ HEP TUTTU YİNE TUTACAK’

Vatandaşına sahip çıkan Türkiye’nin depremzedelere birçok yardımda bulunduğuna değinen Bayırcı,  “O bölgede hızlı bir şekilde evlerin yapılması için devletimiz harekete geçti. Bunlar basit işler değil. 110 milyar dolar sadece oradaki inşa edilecek evlerin maliyeti. Devletimiz elini taşın altına koymaktan geri durmadı. Cumhurbaşkanımız “1 yıl içinde vatandaşlarımızı evlerine sokacağız” dediğinde; bir allahın kulu da çıkıp “Siz bir sene içinde nasıl bu kadar evi teslim edeceksiniz?” diyemedi. Çünkü biliyorlardı ki Cumhurbaşkanımız daha önce verdiği her sözü gerçekleştirmişti.” Şeklinde konuştu.  Yakın zamanda açıklanan orta vadeli program doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en kısa zaman enflasyonun tek haneli rakamları ineceğine dair de bir söylemi olduğunu belirten Bayırcı, “Nasıl ki deprem döneminde “Konutları 1 sene içinde teslim edeceğiz” sözü kimse tarafından reddedilmediyse. Cumhurbaşkanımızın enflasyonu tek hanelere indireceğiz sözü en kısa zamanda hayat bulacaktır. Evet zor ve sıkıntılı bir süreç ama biraz sabredeceğiz.” Şeklinde konuştu.

‘HEKİM SAYIMIZ DAHA DA ARTACAK’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, katıldığı TV programında Kütahya’daki yatırımlar ve yaşanan ekonomik sorunlara dair önemli açıklamalarda bulundu. Kütahya’da vatandaşın öncelikli beklentisinin sağlık yatırımları olduğunu ifade eden İsmail Çağlar Bayırcı, Şehir Hastanesinin ekim sonunda, en geç kasım ayında açılacağını belirtti. Kütahya’daki doktor ihtiyacına 150 uzman hekim ataması ile cevap verildiğine değinen Bayırcı,  “Yeterli mi? Değil, ama sayının daha da artması konusunda tüm vekillerle elimizden geleni yapacağız.” Şeklinde konuştu.

‘YHT İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ’

Hızlı tren beklentisinin de farkında olduklarını dile getiren Bayırcı, yüksek bir yapım maliyeti olan YHT projelerinin hemen uygulamaya geçmesinin mümkün olmadığını belirtti. “Ama gönül rahatlığıyla söylüyorum çünkü Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ile görüştük. İstanbul – Antalya Hattı Kütahya’dan geçiyor.” Diyen Bayırcı, ÇED raporlarının başladığını çalışmaların hızlanması için tüm gayreti göstererek konunun takipçi olacaklarını belirtti.

Türkiye’nin ekonomik sorunlar çözüldüğünde çok daha güçlü olacağını ifade eden Bayırcı, “Zamanında petrol bulundu deyip “Yanlış olmuş burada yokmuş” denilen kaynaklardan biz petrol doğalgaz buluyoruz. İnanın daha farklı gelişmeler de olacak. Petrolümüzü doğalgazımızı işlemeye başladığımızda ekonomi daha da düzelecek.” Dedi. Türkiye’nin zengin maden kaynaklarına değinen Bayırcı, ülkedeki bor yataklarının yüzde 70’nin Kütahya olduğunu hatırlatarak borun işlenerek katma değeri yüksek bir ürüne dönüştürüldüğünü belirtti.  Bayırcı, maden kaynaklarının kullanımı ile Türkiye’nin kendi kendine yetebilen bir ülke olacağını vurguladı.  

‘YOL YAPILDIĞINDA YONCALI’YA CAN KATACAK’

Emet’teki içme suyu ile ilgili her konuya Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan’ın hakim olduğunu belirten Bayırcı,  “Gerekli çalışmalar yapılmış durumda. Emet merkeze uzak bir noktada kaliteli bir kaynak bulunmuş durumda bunun, şehir merkezine gelmesi için alt yapı çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki süreçte böyle bir problem ortada kalmayacak.” Dedi. Kütahya’nın turizm potansiyelini kullanabilmesi için yolların önemine dikkat çeken Bayırcı, Domaniç üzerinden Bursa’ya ulaşan yol projesi hayata geçtiğinde Yoncalı bölgesine can katacağını, Balıkesir yolunun bitirilmesi için çaba sarf ettiklerini vurguladı.  

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *