100 YILLIK YÜRÜYÜŞÜMÜZ 100 YILLAR BOYU SÜRECEK

195

Ay yıldızlı bayraklarla donatılan şehrin her köşesinde dün Cumhuriyetin 100. Yılı kutlandı. Cumhuriyetimiz yüz yıl önce tohumları Kütahya’da atılarak kurulduğunu ifade eden Kütahya Valisi Musa Işın, “Yeni yüzyılın başlangıcı olan bugün yüz yıllık cumhuriyetimizin yüz akı, aynı zamanda yeni bir yolculuğun da ilk adımıdır.” Dedi.

Dün sabah Kütahya güne büyük bir coşkuyla uyandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Kütahya protokolünün kortejle Dumlupınar Spor Salonuna yürümesi ile coşku zirve yaptı. Vali Musa Işın, Cumhuriyetin 100. Yaşını kutlamak için salonu dolduran Kütahyalılara seslendi.

YENİ YÜZYILIN İLK ADIMI

Cumhuriyetimiz yüz yıl önce tohumları Kütahya’da atılarak kurulduğunu ifade eden Vali Işın, “Birlik ve beraberliğimiz en önemli tezahürü olan Cumhuriyet, milletimizin hamiyetperverliği ile kazandığı Kurutuluş Savaşının en önemli meyvesi, tarihi kahramanlarla dolu olan Türk Milletinin kendi vatanı üzerinde hür ve bağımsız yaşama iradesinin vücut bulmuş halidir. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerine yükselen Cumhuriyetimizi, Milli Mücadelenin Önderi Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in veciz bir şekilde ifade ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesini; kuruluşun ve kurtuluşun şehri, şehit ve şehitler diyarı Kütahya’mızda ilk günkü gibi heyecan ve azimle sürdürüyoruz. Yeni yüzyılın başlangıcı olan bugün yüz yıllık cumhuriyetimizin yüz akı, aynı zamanda yeni bir yolculuğun da ilk adımıdır.” İfadelerini kullandı. 

‘CUMHURİYETİ 100. YIL ÖNCEKİ RUHLA KORUYACAĞIZ’

Hükmettiği asırlar boyu yüreklerde bıraktığı tertemiz hatıranın izi, vicdan ve merhamet sahibi herkesin hayırla andığı büyük bir medeniyetin evlatlarının; bağımsızlığını şehit kanlarıyla perçinlemiş olan Cumhuriyeti 100. Yıl önceki ruhuyla koruyacağının altını çizen Işın, “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadelenin kahramanlarının bizlere bıraktığı bu değerli miras olan Cumhuriyetimizi erdem ve faziletinden ödün vermeden yaşatmak, layık olduğu şekilde korumak ve geleceğe aktarmak hepimizin milli ödevidir. Yaşasın Türk milleti yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.”dedi.

Şiirlerin okunduğu, gösterilerin yapıldığı, kahramanlık marşlarının hep birlikte söylendiği törende Kütahyalılar ellerinde Türk Bayrağı ile büyük bir coşku, heyecan ve gururla ülkemizin 100. Yılını kutladı.

27 Ekim Cuma günü Ulu Cami’de tüm şehitlerimiz ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimiz için yapılan hatimlerin duası yapıldı ve Mevlid-i Şerif okundu. Cumartesi günü Kütahya protokolü Valilik Önündeki Atatürk Anıtına Çelenk Sundu. 29 Ekim günü Kütahya Valiliği makamında tebrikatların kabulü ile başlayan tören Dumlupınar Spor Salonuna taşındı. Törene Kütahya Valisi Musa Işın, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Mustafa Baş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya protokolü, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Kütahyalıları selamlayan Vali Musa Işın, tribünlerdeki Kütahyalıların Cumhuriyet Bayramını kutladı. İki öğrencinin şiirlerinin okunmasının ardından Vali Musa Işın Kütahyalılara seslendi. 

‘KÜTAHYA’NIN POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ’

Cumhuriyet ile elde ettiğimiz kazanımlar geride bıraktığımız 100 yılda ülkemizin kat ettiği mesafenin,  ülkemizin dünyadaki ve bölgesindeki güçlü duruşunun büyük bir iftihar vesilesi olduğunu belirten Vali Işın, “Bugün gücünü yalnızca köklü tarihinden değil davasının meşruiyetinden de alan bir devlet olarak egemenliğimiz ve bağımsızlığımızı koruma mücadelemizi çağın gereklerine uygun olarak yeni alanlarda devam ettiriyoruz. Milletimiz, milli ve manevi değerlerine, kadim geleneklerine bağlılığı, sarsılmaz iradesi ve çalışma azmiyle Cumhurbaşkanımızın çizdiği vizyon çerçevesinde 100 Yıllık yürüyüşüne yeni ufuklar katarak emin adımlarla devam ediyor. Bu vizyon rehberliğinizde eğitim sağlık bilim, tarım, turizm, ulaşım, kültür ve sanat kısacası hayatın her alanında Kütahya’mızın mevcut potansiyelini ortaya çıkaracak çalışmaları süratle hayata geçiriyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ’

Geleceğe daha da güçlü bir şekilde ilerlemek ilimizi ve ülkemizi daha aydınlık ve refah dolu bir geleceğe taşımak çocukların ve gençlerin milli ve ahlaki değerlerle eğitilip iradelerini güçlendirmek gerektiğini vurgulayan Işın, “Zira bölgesel ve küresel ölçekte her geçen gün daha da güçlenerek ülkemizin gelecek yüzyılları, gençlerimizin ve çocuklarımızın ellerinde ve dimağlarında şekillenecektir.” Dedi. Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan Cumhuriyetimizin bugün de içte ve dışta küresel destekli terör örgütlerinin saldırıları karşısında sarsılmadan varlığını devam ettireceğini ifade eden Vali Işın, bu karanlık güçlere karşı Cumhuriyetimizin kazandırdığı değer inanç ve kararlılıkla yürümeye devam eden aziz milletin demokrasisinden birlik ve beraberliğinden bölünmez bütünlüğünden asla taviz vermeyeceğini vurguladı.

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA

Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi kendine yetmekle kalmayıp mazluma el uzatan sınırlarını korurken insani duruşundan ödün vermeyen bölgesindeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı olduğuna değinen Vali Işın, “Yüzyılını gururla kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin ne şartlarda kazanıldığını nasıl bir kahramanlık destanı yazıldığını hem günümüz nesillerinin hem de gelecek nesillerin iyi bilmesi ve asla unutmaması gerekir. Bu topraklar eşlerini ve oğullarını şehit olmaya uğurlarken yiyecek son lokmasını dahi Mehmetçik ile paylaşan cepheye taşıdığı silahlar soğuktan yağmurdan zarar görmesin diye üzerlerindeki giyişi çıkarıp örten cefakâr ve vefakar anların emanetidir. Bizler de geleceğimizi inşa etmek için geçmişimiz saygılıyla anıyoruz vatanımızın bayrağımızın devletimizin milletimizin harcını kanıyla canıyla alın teri ile kurtarmış olan ecdadımız şehitlerimiz ve gazilerimizle minnet duyuyoruz.” Dedi. Cumhuriyetimizin kurulduğu bu anlamlı gün ve 100 yıldönümünde Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını ve kanları ile bu toprakları anlamlandırandan aziz şehitlerimizi ve gazilerimiz rahmet, minnet ve şükranla anan Vali Musa Işın,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramını ve Yeni Türkiye Yüzyılını coşku ve gurur içinde kutlarken ülkemizin daha müreffeh yarınlara doğru ilerlemesi için hep beraber el birliği ile çalışmaya devam edeceğimize olan inancını vurguladı.

KUTLAMALAR TÜM GÜN SÜRDÜ

Vali Işın’ın konuşmasının ardından tören Halk oyunları gösterileri ile devam etti. Protokol üyelerinin  Cumhuriyet Koşusunda dereceye giren öğrencilerin ödüllerini takdim etmesinin ardından Tugay Bandosu konser verdi.

Kutlamalar Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı’ndaki Kütahya Belediye Başkanlığı Halk Konseri ve Havai Fişek Gösterisi, Zafer Meydanındaki Tugay Bandosu Eşliğinde Fener Alayı ve Havai Fişek Gösterisi ile sona erdi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *