KÜÇÜK ESNAF ZAMLARLA MÜCADELE EDEMEZ

585

Hayat pahalılığına karşı indirim çağrılarına küçük esnafın artan maliyetler sebebiyle cevap veremediğini ifade eden Kütahya Marangozlar Odası Başkanı Ahmet Çakır, “Enflasyonla mücadelede tabii ki yer almak isteriz ama tedarikçiden temin edilen ürüne her hafta zam gelirse bununla küçük esnafta mücadele edemez.” Dedi.

Cumhuriyetin 100. Yılında enflasyonla mücadele kapsamında yılsonuna kadar fiyatları sabitleme kararı alan firmaların büyük mobilya mağazaları olduğuna vurgu yapan Kütahya Marangozlar Odası Başkanı Ahmet Çakır küçük esnafın zaten geçimini zor sağladığına vurgu yaptı.

‘ESNAF KENDİ EKONOMİSİNİ ZOR DÖNDÜRÜYOR’

Kütahya Marangozlar Odası’na kayıtlı olan esnafın zaten küçük esnaf olduğunu belirten Çakır “Küçük esnaf kendi ekonomisini zor döndürüyor. Enflasyonla mücadelede tabii ki yer almak ister ama tedarikçiden temin edilen ürüne her hafta zam gelirse bununla küçük esnafta mücadele edemez ifadelerini kullandı.

‘MALZEMEYE FİYATLARI YAKINDA TEKRAR ZAMLANACAK’

Malzeme fiyatlarının yakında tekrar zamlanacağına dikkat çeken Çakır “Bizim küçük esnafımızın enflasyona dur çağrısı için atabileceği bir adım yok. Malzeme fiyatları artıyor. Her hafta zam geliyor. Bu ayın sonunda yüzde 5 yüzde 10 civarında bir zaman bekleniyor. Bizim malzememiz zaten odun. Fabrika alınan ürüne zam yapınca esnafta zammı uygulamak zorunda kalıyor. Maliyetler yüksek, işçi maliyetleri de var.” Şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *